Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Белгиец остава в ареста

Русенският окръжен съд остави в ареста белгийски гражданин, обвиняем за опит за контрабанда на хероин.

Обвиняемият и неговият защитник не оспориха искането. Мъжът с инициали Е. Й. опитал да пренесе през ГКПП „Дунав мост“ в Русе близо 47 кг хероин. Случаят е от 25 юли.

Обвиняемият не е отрекъл, че е превозвал в камиона си наркотици. Престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лв.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ловджийска среща

Ежежегодният събор на русенските ловци се проведе в местността „Лагера“ в община Ветово. Организатор на форума е Ловно-рибарското дружество „Филип Тотю“. В него членуват 1500 ловци от 38 дружини на територията на общините Русе, Иваново, Ветово и Сливо поле. Ловджийската среща протече при спазване на противоепидемичните мерки, а за посетителите беше..

публикувано на 18.09.21 в 14:25

771 активни случая на COVID-19 в Русенско

Област Русе се нарежда на десето място по заболеваемост в страната. 63 нови случая на Covid-19, отчитат от Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие. 42-ма от заразените през вчерашния ден са от община Русе. По шестима заболели има в Бяла и Ценово, четирима в Сливо поле. Без заболели от коронавирусна инфекция са населените места от..

публикувано на 18.09.21 в 12:43
почистване брега на река Дунав

Чиcтa cpeдa – дoбъp живoт

Акция под надслова „Чиcтa cpeдa – дoбъp живoт”, организират доброволците oт “Интepaĸт ĸлyб Pyce“. Инициативата е посветена на   Cвeтoвния дeн нa пoчиcтвaнeтo, а техни партньори са  дoбpoвoлците oт Българския младежки червен кръст. Почистването започва в 10:00, в Πapĸа нa млaдeжтa, на ĸeя в Русе и в ĸвартал “Дpyжбa”. „Ocнoвнaтa цeл нa тoзи..

публикувано на 18.09.21 в 09:10

Тръгва големият воден проект

Символична първа копка на големия воден проект в Русе беше направена днес в квартал „Средна кула“. Дейностите предвиждат изграждане на канализационна мрежа в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, както и няколко колектора в т.нар. „Нова махала“ , а също и подмяна на водопроводите в споменатите райони и в голяма част от центъра на Русе. Сменен..

публикувано на 17.09.21 в 13:22

Идва православна светиня

Ризата на Св. Петка от румънския град Яш ще посрещнат днес русенският митрополит Наум и областният управител на Русенска област Борислав Българинов. С благословението на Румънския патриарх Даниил светинята се дарява за благословение на манастира „Св. Петка“ в русенското село Копривец. Същата риза беше подарена и на русенската църква „Св...

публикувано на 17.09.21 в 12:44

Кмет на протест

Кметът на община Русе Пенчо Милков участва в протеста за чист въздух днес. Той призова съгражданите си да станат от пейките и заведенията и да бъдат единни в решаването на дългогодишния проблем. Според него за разрешаването на въпроса трябва да се действа в няколко посоки, като първите стъпки вече са направени. От..

публикувано на 17.09.21 в 10:33

Хиляди левове на сметището

20 хиляди лева за 10 дни са загубили русенци, хвърляйки отпадъци извън контейнерите. Това заяви пред медиите днес кметът Пенчо Милков на среща с медиите днес. По думите му през тази година отчисленията към държавата за всеки тон депонирани отпадъци е 82 лв. Така само за 10 дни са похарчени близо 20 хил. лв., тъй като битовите отпадъци, струпани..

публикувано на 16.09.21 в 14:33