Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Защо Друмево е без вода

Снимка: Биляна Борисова

За проблем с водоснабдяването на село Друмево сигнализираха слушатели на Радио Шумен. Проблемът там е повече от 20 години, но упорито неглижиран, както от ръководствата на ВиК – Шумен, така и от страна на Община Шумен. Особено през горещите летни месеци седмици наред част от жителите на селото са без вода. Димитър Димитров сигнализира за поредната авария по дългия над 13 километра водопровод, а Миглена Стоянова провери случая.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европроекти в партньорство

През последните десет дни представители на Областния информационен център в Разград правят превърналата се в традиционна обиколка из общините в Лудогорието. На нея те представят възможностите за кандидатстване по различни европейски проекти. Финалът на обиколката е днес (19 септември) от 10,30 ч. в самия Разград. Откритата приемна ще бъде пред..

публикувано на 19.09.23 в 08:10

Историкът художник

Николай Ангелов има зад гърба си стотици ученици, защото е учител по история, но и стотици акварели, защото е художник. Преди дни откри в ХГ „Никола Маринов“ в Търговище първата си ретроспективна изложба. В нея могат да се видят дори картини, рисувани по време на прекрасните му студентски години във Велико Търново. Ангелов е сред..

публикувано на 18.04.23 в 11:44

Второ издание на Digit4Ruse

За втора поредна година проектът Digital4 гостува в Русе . Темата на конференцията ще бъде "Международната онлайн търговия". Експерти от България и Румъния ще представят пред участниците най-новите и успешни търговски практики и маркетингови стратегии за достигането на външни пазари. Събитието е на 8 април (събота) от 9 ч. в "Канев център". Местата не са..

публикувано на 06.04.23 в 12:12

За парите на държавата

"Докато водят разговори за правителство, партиите да трябва да приемат нов бюджет на държавата и законите, нужни за реализация на Плана за възстановяване и устойчивост." Това заяви за Радио Шумен икономистът Адриан Николов от Института за пазарна икономика. По думите му, в противен случай рискуваме да имаме още една година без бюджет. Вече има..

публикувано на 06.04.23 в 11:00

Лампи уникати

За едни е ненужно, за други е ценност, защото съзират в него художествен потенциал. Това вижда в изхвърлените и ненужните предмети от бита русенецът Александър Първанов. От тях той прави уникални настолни лампи.  Всяка си има име и обяснителен текст към нея. Настолните му лампи са от кафеварка, счупен фенер, счупени прибори за храна, части от велосипеди...

публикувано на 19.11.22 в 13:49

Европейско финансиране за общините

За много от малките общини, каквито са повечето в Североизточна България, европейското финансиране е един от малкото начини да подобрят средата за живот за населението, тъй като бюджетите, с които разполагат, не могат да покрият всички нужди. За да помогнат на администрациите, но и на бизнеса, за втора поредна година от Областния информационен център в..

публикувано на 26.10.22 в 10:56

„От спасение се нуждаят медиците“

Днес е Денят на спасението. Той е учреден през 2005 г. по предложение на главния редактор на вестник "Български лекар" д-р Тотко Найденов, с подкрепата на Българския лекарски съюз, Министерството на здравеопазването, ВМА, БЧК и синдикатите, в чест и памет на 26-годишния лекар на великотърновското село Стрелец, д-р Стефан Черкезов, който на 15 август..

публикувано на 15.08.22 в 14:40