Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Три деца в болница с COVID-19

Снимка: Иван Иванов

Три деца вече са настанени в ковид отделенията на шуменската болница, съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова. Най-малкото от тях е на година и осем месеца, което е постъпило вчера в здравното заведение.

148 са пациентите с COVID-19, настанени в Многопрофилната болница. От тях шестима очакват резултати от направените тестове за коронавирус.

В интензивното отделение има четирима души, като трима от тях са интубирани. Вчера и днес са починали петима с COVID-19 на възраст между 62 и 78 години.

Приети са 13 заразени, двама са изписаните през вчерашния ден.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Иванов е почетен гражданин

Олимпийският шампион по вдигане на тежести от Барселона 1992 г. Иван Иванов е почетен гражданин на Шумен. Това решиха на заседание шуменските общински съветници. 38 от тях подкрепиха предложението. При гласуването един общински съветник бе против, имаше и една недействителната бюлетина.  Предложението на щангиста да бъде присъдено високото почетно..

публикувано на 28.10.21 в 10:15

Готов ли е Каспичан за зимата?

Готовността на институциите в община Каспичан за зимата ще обсъждат общинските съветници на заседание на Общинския съвет. Това съобщи за Радио Шумен кметът Милена Недева. „За почистването на общинските пътища имаме сключен договор с фирма изпълнител. За републиканската пътна мрежа в общината ще се грижи Областното пътно управление Шумен, а за улиците в..

публикувано на 28.10.21 в 09:57

3 починали с COVID в МБАЛ Шумен

168 са пациентите със симптоми на COVID-19 , настанени в шуменската болница. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. За последното денонощие са починали трима души на възраст между 50 и 60 г.  За последните 24 часа в болницата са приети с коронавирус 13 души. Оздравелите изписани са 7. В интензивното отделение има 4..

публикувано на 28.10.21 в 09:48

Награда за шуменската болница

Наградата на Общински съвет Шумен за Заслужил медицински екип на 2021 получи Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Доктор Димитър Костов, директор на здравното заведение, при връчването на наградата коментира: "Дано това да вдъхне още сили на колектива да се пребори с болестта, която в момента е завладяла както страната, така и света...

публикувано на 28.10.21 в 09:35

Промени в движението

Затваря се за движение на моторни превозни средства участък от ул. „Август Попов“ в Шумен от пресечката с ул. „Филип Тотю“ до пресечката с ул. „Антим I“. Промяната важи за 28 октомври, четвъртък, за времето от 8.30 до 15.00 часа и е във връзка с подрязване на клони на дървета по улицата. Обходният маршрут е по ул. „Генерал Столетов“ – ул. „19..

обновено на 28.10.21 в 06:30

Напрежение в болницата в Шумен

Изискването да се правят антигенни тестове през ден усилва и без това напрежението, с което работят медиците в Шуменската болница. Към недостига на персонал и увеличаващия се брой болни при тази вълна на коронавирус се прибавя и задължението да се тестват. Медицинската сестра Фатме Садредин от кардиологичното отделение и лаборантът Донка Димова..

публикувано на 27.10.21 в 14:50

Още осем деца с коронавирус

От 93 новозаразени с коронавирус в Шуменско за денонощието 8 души са на възраст под 19 години. Най-малкият диагностициран е на 9 години от Смядово. Това показва справката на Регионалната здравна инспекция. Най-много – 24 души – са във възрастовата група от 40 до 49 години. В болница са настанени 166 пациенти, 19 от тях са в сградата на..

публикувано на 27.10.21 в 13:29