Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Две деца с коронавирус

Снимка: Радио Шумен

Две деца – на 2 и на 3 години – от Смядово, са сред новозаразените с коронавирус в Шуменска област. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Общо 10 души на възраст под 19 години са дали положителен тест за COVID-19 през изминалото денонощие. Най-възрастният диагностициран е жена на 82 години от Кълново. Най-много – 15, са новите случаи във възрастовата група от 40 до 49 години.

Общо регистрираните с инфекцията за последните 24 часа в Шуменско са 71.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Осветяват всички пешеходни пътеки

През последните години все повече катастрофи в Шумен стават на пешеходни пътеки. Недостатъчна видимост за шофьорите на тези натоварени места е една от основните причини за произшествията, понякога завършващи с жертви. Това накара местната власт да започне да поставя на пешеходните пътеки силни прожектори. "Първото, което сме направили, това е..

публикувано на 26.11.21 в 16:00

Хиляди шуменци поискаха ПИК

3119   граждани на Шумен и областта са се снабдили с персонален идентификационен код (ПИК) от началото на тази година. Интересът на гражданите към идентификационния код е значително повишен в последните дни на ноември. Към днешна дата служителите на офис Шумен са издали близо 280  ПИК. От 2014 г. до края на 2020 г. в офис Шумен са издадени близо..

публикувано на 26.11.21 в 13:50
Ешреф Реджеб

Кмет в конфликт на интереси

Кметът на Община Никола Козлево Ешреф Реджеб може да освободи поста си заради конфликт на интереси. Това постанови Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Решението е публикувано в сайта на Комисията. Производството срещу кмета е започнато по сигнал. Установено е, че Eшреф Реджеб..

публикувано на 26.11.21 в 13:15
Паметник

Безплатни автобуси до Паметника

Безплатен транспорт до Мемориалния комплекс "Създатели на българската държава" осигурява Община Шумен. Той е във връзка с честването на 40-годишнината на Паметника.  Три автобуса ще превозват гражданите, които желаят да присъстват на тържеството. Първият ще тръгне в 16 ч. от паркинга пред сградата на общинската администрация, а останалите ще..

публикувано на 26.11.21 в 12:28

Матура по музика

Учениците от профилираните паралелки ще избират като втора матура предмет от профилираната си подготовка. Това означава, че в края на тази учебна година за първи път ще се проведат и зрелостни изпити по музика и изобразително изкуство. Четирима зрелостници от шуменското Средно училище „Сава Доброплодни“ вече са решили, че ще се явят на матура по..

публикувано на 26.11.21 в 11:22

"Зелени коридори" през уикенда

Зелени коридори“ за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира Регионалната здравна инспекция в Шумен и тази събота и неделя. От 09:00 ч. до 14:00 ч. желаещите могат да си поставят ваксини в имунизационния кабинет на РЗИ- Шумен, който се намира на ул. „Цар Калоян“ № 1. По същото време ще работи и кабинета на Медицинският център „Свети Иван..

публикувано на 26.11.21 в 09:55

Коронавирусът отстъпва бавно

154 пациенти са настанени в момента в ковид отделенията на шуменската болница. 136 от тях имат положителен тест за коронавирус, останалите чакат резултат. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. В интензивното отделение има 5 души, 4 от тях са интубирани.  През вчерашния ден са приети за лечение 12 пациенти с..

публикувано на 26.11.21 в 09:48