Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Директорът на РЗИ - Шумен отговаря

Д-р Пепа Калоянова - директор на РЗИ Шумен
Снимка: Радио Шумен

Каква е глобата при установяване на служител без зелен сертификат? На кого се налага санкцията - на работника или на работодателя? Това обясни в интервю директорът на РЗИ - Шумен д-р Пепа Калоянова.

Тя отговори и на други въпроси, зададени от слушатели на Радио Шумен на страницата ни във Фейсбук.

Чуйте интервюто на Мина Денева с д-р Пепа Калоянова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мис България в Радио Шумен

Шуменка е притежателка на короната на най-красивата неомъжена жена у нас. 17-годишната Сара Младенова заслужи титлата в конкуренция с 15 момичета и е „Мис България 2021“.   Единадесетокласничката от СУ “Йоан Екзарх“ учи в паралелка с профил „Испански език“, но признава, че по-голямата й стихия е спортът. Сара е състезател по фехтовка в..

публикувано на 26.11.21 в 12:52

Прекрачихме ли етичните граници?

Медиите често са първи на мястото на различни инциденти. Информацията не трябва да се крие, но трябва да се търси балансът и да се внимава със съобщаването на имена на пострадали или загинали хора, преди властите да са уведомили близките им. Забранено е и показването на лица на деца и записването на гласовете им без съгласието на близките им. Трябва да..

публикувано на 25.11.21 в 14:40

Европа за чиста храна и чиста планета

Бъдещето на производството на храни е спешен въпрос. Представете си, че екосистемите ни се влошат до такава степен, че жизнено важни култури вече не растат. Как ще се изхранваме тогава? Този въпрос повдигна нидерландската министърка на земеделието, природата и качеството на храните Карола Схаутен, гостувайки на Международния изследователски институт..

публикувано на 25.11.21 в 08:43

Отново без коледни партита

Поне половината от заведенията в Шумен не работят, въпреки че могат да посрещат клиенти със зелен сертификат. Нещо повече, сега сме в период, когато се готвеха фирмени партита и посрещане на Нова година. Хора с дългогодишен опит в бранша, включително сервитьори, бармани и готвачи, признават, че са потърсили работа в производството, където..

публикувано на 24.11.21 в 15:02

За честта на едно читалище

С подписка до общинската администрация населението на антоновското село Изворово настоява да се вземат спешни мерки, за да не падне покривът на читалището след поредните дъждове. Над 10 хиляди тома съхранява читалищната библиотека, но както знаем, читалището на село се ползва не само за културни и просветни дейности, но и за избори, за срещи с..

публикувано на 23.11.21 в 13:25

Ако имаш, остави - ако нямаш, вземи

Ако имаш, остави - ако нямаш, вземи. Това е посланието на кутията за даряване за храна, поставена на дърво в центъра на Шумен. Инициативата е на управителите на пицарията, пред която е поставена. Може би заради дъждовното време в нея нямаше храна, но хората приветстват идеята и казват, че винаги, когато имат възможност, биха помогнали. Кой с..

публикувано на 23.11.21 в 12:46

Успяваме ли да си плащаме кредитите?

Отчетена рекордна инфлация, поскъпване на стоки и услуги, завишени основни такси и критерии на банките. Каква е тенденцията при търсене и предлагане на кредити? Повече потребителски или повече ипотечни кредити отпускат банките? Успява ли българинът да си погасява навреме задълженията към тях? Отговорите на тези въпроси потърси Галя Савова. Тя..

публикувано на 23.11.21 в 11:50