Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да вдигат такса смет

Снимка: Община Търговище

Няма да има увеличение на таксата за битови отпадъци в община Търговище. Това обявиха днес при представянето на план-сметката за чистота за 2022 г. кметът д-р Дарин Димитров и зам.-кметът Валентин Велчев. През тази година за пръв път проектът на план-сметката е публикуван и за обществено обсъждане в сайта на Общината. Гражданите могат да дават предложения и становища по нея до 17 декември, включително.

План-сметката за догодина е малко над 7,5 млн. лв. Разходите по нея обаче се очаква да са с близо половин милион лева повече от приходите от таксата за битови отпадъци, която финансира план-сметката.

„Недостигът ще бъде покрит от други местни приходи от бюджета на Общината“, заяви д-р Димитров. Той допълни, че продължава работата по изграждането на новата клетка на депото край село Пайдушко. Работи се и по изграждането на пречиствателната станция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Български пощи” ЕАД обявява конкурси за рисунки и фотографии

Проявата е по случай сто трийсет и петата годишнина на дружеството, която ще бъде отбелязана през май. Темата на конкурсите за рисунка и фотография е „Пощите като част от живота ни”. Конкурсът за рисунки е за деца и юноши от 6 до 10, от 11 до 15 и над петнайсет годишна възраст. В конкурса за фотография ограничения за възраст не се поставят, но за..

публикувано на 02.03.14 в 11:37