Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Четвъртата вълна си отива

Снимка: Иван Иванов

Лек спад на новодиагностицирани случаи на COVID-19 се наблюдава в Шуменска област, съобщават от РЗИ. Регистрираните с инфекцията за изминалата седмица са 292, като в предходния период от 15 до 21 ноември те са били 309.

Момченце на два  месеца от Шумен е най-малкият  диагностициран  с коронавирус през почивните дни, а най-възрастният е мъж на 85 години от Каспичан. Две положителни проби са регистрирани в една детска градина и едно училище в Шумен, като контактните на заразените са поставени под карантина.

През изминалата седмица в пунктовете за имунизация в областта са поставени общо 1977 дози ваксини. По време на проверки служителите на реда са установили човек от персонала на търговски обект, който не е носил предпазна маска в затворено помещение.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На срещи с кметовете

Срещи с кметовете на общини ще проведе областният управител на Шумен Владимир Йолов. Това съобщават от администрацията. Целта е Йолов да се запознае с проблемите във всяка община и да се търси възможност за тяхното решаване. При необходимост областният управител ще оказва съдействие на местната власт за поставяне на важни въпроси пред..

публикувано на 27.01.22 в 10:58

Без комисии за харча на заема

Няма да бъдат създадени два екипа, които да следят за законността, качеството и изпълнението в срок на ремонтите, които ще бъдат направени с общинския заем от 20 милиона лева. Кметът на община Шумен Любомир Христов оттегли предложението си селски кметове и общински съветници да контролират преасфалтирането. Решението бе взето след бурни дебати в..

публикувано на 27.01.22 в 10:28

Повече изписани от болницата

Изписаните от шуменската болница за последното денонощие са повече от приетите със симптоми на коронавирус, информира д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Към момента в COVID отделенията са настанени 98 души. Трима са пациентите в интензивния сектор, един от тях е интубиран. За денонощието има двама починали с положителен тест за..

публикувано на 27.01.22 в 10:11

Електронен прием в детските градини

Електронната система за прием в детските градини на територията на град Шумен за учебната 2022/2023 година ще бъде отворена на 5 април. От 10.01 часа на тази дата чрез платформата родителите ще имат възможност да регистрират, редактират или отказват заявления за прием в детските заведения. Ден по-рано, на 4 април, ще бъдат обявени свободните места..

публикувано на 27.01.22 в 10:01

До 31 март със стар бюджет

Удължено до 31 март 2022 г. е действието на разпоредбите на бюджета на община Шумен от миналата година. Това решиха единодушно днес общинските съветници на първото си заседание за 2021 г. Община Шумен не може да продължи процедурата по съставяне и внасяне на финансовите разчети за следващите 12 месеца. Причината е, че Народното събрание не е..

публикувано на 27.01.22 в 09:48
Община Шумен

Заемът за милиони - под лупа

Удължаване на действието на бюджет 2021 до края на март ще обсъждат на сесия днес общинските съветници в Шумен. Това се налага заради факта, че все още не е приет държавният бюджет за настоящата година. Съветниците трябва да гласуват и комисии, които ще следят за законността, качеството и изпълнението в срок на уличните ремонти, които ще бъдат..

публикувано на 27.01.22 в 08:35

Планово без ток

Спирания на елекстрозахранването ще има в Североизточна България и днес (27 януари) заради ремонти и профилактика на съоръженията. В Шумен са планирани само временни смущения в рамките на около 30 минути. Прекъсвания са възможни между 9 ч. и 16,30 ч. по улица „Софийско шосе“ №20 и №22. В Нови пазар подаване от 9 ч. до 12 ч. няма да..

публикувано на 27.01.22 в 06:37
Подкасти от БНР