Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Трима изгубиха битката с COVID-19

Снимка: Радио Шумен

120 са пациентите със симптоми на коронавирусна инфекция, настанени в шуменската болница. 113 от тях са с положителни проби, останалите чакат резултати от тестовете си. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение.

В интензивно отделение са 4 души, двама от които интубирани.

През изминалото денонощие са починали трима души на възраст между 51 и 80 години.ВИЖТЕ ОЩЕ

Анкета за култура

Община Шумен ще вземе участие в културно сътрудничество. То се реализира по проекта „Традиционни ритуали и интерактивно съвременно изкуство – механизми за изграждане на общности и постигане на устойчиви културни екосистеми”. Дейностите по проекта са насочени в няколко направления, сред които проучване нагласите на местната общност за културните..

публикувано на 19.01.22 в 15:43

Затварят детска градина заради COVID-19

Затварят за една седмица шуменската детска градина „Пчелица“. Причината е, че над 2/3 от общия брой на децата и персонала са карантинирани или заболели от COVID-19.   Очаква се заповедта да бъде подписана от кмета на Общината Любомир Христов по-късно днес. Заместник-кметът по образование и култура Найден Косев определи като тревожно завишаването..

публикувано на 19.01.22 в 13:09

19 деца с коронавирус

Две деца на 7 години са сред новозаразените с  COVID-19  в Шуменска област за изминалото денонощие. Това съобщава от Регионалната здравна инспекция. Най- голям е броят на диагностицираните с инфекцията на възраст между 40 и 49 години,  децата и младежите са 19.  Новите случаи в областта са 85.  За..

публикувано на 19.01.22 в 12:03

Няма жертви на вируса

Денонощие без починали от COVID-19 отчитат от шуменската болница. От началото на деня няма новоприети с инфекцията, каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Вчера в COVID отделенията са постъпили 8 души. Изписани са 10, сред които и дете на 14 години. Към момента в лечебното заведение са настанени 134 души, от..

публикувано на 19.01.22 в 09:48

Подменят част от контейнерите за текстил

До 21 януари ще бъдат сменени пет от контейнерите за събиране на ненужни дрехи и обувки заради смяна на фирмата, която ги обслужва. Това информират от община Шумен. Съдовете са в бял и зелен цвят и на тях има надпис „Дрехи и обувки“. Те ще бъдат разположени на същите места като старите. От общинската администрация напомнят, че дрехите и обувките..

публикувано на 18.01.22 в 14:02

Рекорден брой деца с коронавирус

148 са диагностицираните с COVID-19 в Шуменска област за последните 24 часа. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. От тях 45 са на възраст до 19 години.  Вчера в областната болница е прието едномесечно бебе и дете на 9 години. Над 83 000 са поставените дози от ваксините срещу коронавирусната инфекция към момента за областта, като..

публикувано на 18.01.22 в 13:55
Икономистът Владимир Йолов е новият областен управител на Шумен.

Приоритетите на новия областен управител

Новият областен управител на Шуменска област Владимир Йолов получи печата на институцията от предшественика си Венцислав Венков. Така днес той официално встъпи в длъжност. Досегашният областен управител поздрави икономиста Йолов и обяви, че му предава работеща администрация . „Има много отговорни задачи, които областният управител и неговия..

публикувано на 18.01.22 в 13:10
Подкасти от БНР