Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл обяд до лятото

Снимка: Ани Петрова

300 нуждаещи се от община Търговище ще продължат да получават безплатна топла храна до юни 2022 г. Това стана възможно след удължаване на срока на проекта „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“, който местната администрация изпълнява по Oперативната програма за храни, съобщават от Общината.

За целта ще бъдат отпуснати близо 120 000 лв.

По проекта се осигурява топла храна всеки работен ден от седмицата на хора с ниски доходи, възрастни и хора с увреждания. Храната се раздава в индивидуални пакети, в специално обособени пунктове в града и населените места на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парична гаранция за заместник-кмет

Окръжният съд – Търговище разгледа днес искания за промяна в мерките за неотклонение на двама от обвинените за участие в престъпна група на територията на община Омуртаг с цел извършване на престъпления по служба. Магистратите измениха мярката на заместник-кмета на общината Мехмед Мехмедов, който от края на март беше под домашен арест, на парична..

публикувано на 18.07.24 в 19:09

Поклон пред Апостола

Търговище се поклони пред делото на Апостола. Десетки венци и цветя в знак на почит бяха положени пред барелефа на Левски в центъра на града, съобщиха от местната администрация.  На 25 юли предстои Общинският съвет да разгледа предложение за поставяне на паметник на Васил Левски в Търговище. Докладната се внася от кмета д-р Дарин Димитров след..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Гледат мерки за неотклонение

Дела за промяна мерките за неотклонение на двама от обвинените за участие в организирана престъпна група за престъпления по служба в община Омуртаг ще се гледат днес. Това съобщават от Окръжния съд в Търговище.  От 14:00 ч. е делото по искане на защитата на заместник-кмета Мехмед Мехмедов, който е под домашен арест, а от 15:30 ч. – по искане..

публикувано на 18.07.24 в 09:59

ВАС: Изборът на Ешрефов е недействителен

Върховният административен съд потвърди, че изборът на Ешреф Ешрефов за кмет на Омуртаг е недействителен. Решението, с което се оставя в сила постановлението на Административния съд – Търговище, е окончателно. Върховните магистрати потвърждават установените несъответствия и нарушения при отчитане резултата от оспорените местни избори през есента..

публикувано на 17.07.24 в 16:24

Учат тийнейджъри да споделят

Лятна група за личностно развитие и емоционална интелигентност за младежи от 14 до 19 г. се организира в Търговище. Инициативата е на психолога Емануела Емилова от Превантивно-информационния център по наркотични вещества.  Тя е безплатна и цели да създаде условия младите хора да говорят за емоциите си и да споделят. Такава потребност се наблюдава..

публикувано на 12.07.24 в 09:57

Ремонтират общинските пазари

Обявена е обществена поръчка за ремонт на общинските пазари в Търговище, съобщават от местната администрация.  Проектът предвижда ремонтите да обхванат площ от близо 5 дка в района на открития и покрития пазар, както и пространството пред блока на ул. „Васил Левски“ № 40.  Планира се покритият пазар да бъде преустроен в търговски комплекс с..

публикувано на 12.07.24 в 09:50
Снимката е илюстративна

Нов водопровод в Овчарово

Започва изграждането на водопровод за допълнително питейно-битово водоснабдяване на търговищкото село Овчарово, което е на воден режим от 2017 г. Заради липсата на достатъчно количества за 600- те жители, вода се подава през ден. За да се реши проблемът с водоснабдяването, се предвижда изграждането на каптажно съоръжение на мястото на..

публикувано на 12.07.24 в 09:06