Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Училищата остават отворени

Снимка: Областна управа-Разград

Засега няма основания да бъдат затваряни училища в Разградска област, въпреки че заболеваемостта от COVID-19 нараства. Това реши днес Областният кризисен щаб за борба с коронавируса на свое онлайн заседание.

Щабът се обедини около позицията, че учениците в областта  трябва да завършат първия срок присъствено, а ако се наложи, ще бъдат затваряни само онези от тях, в които ситуацията е тежка и има много случаи на заболели.  „Към момента са карантинирани 384 деца на възраст до 18 години, като от тях 50 са болни от коронавирус, а 4 от тези 50 са настанени в болница“, съобщи директорът на РЗИ-Разград д-р Ася Генева. Тя изрази тревогата си от факта, че за първи път от началото на пандемията боледуват толкова много деца.

Началникът на РУО-Разград Ангел Петков каза, че към момента най-сериозна е ситуацията в община Разград, където под карантина са поставени 25 учители, а други 7 са болни. По думите му засега няма недостиг на преподаватели.

Област Разград е на 13-то място в страната по ваксинация срещу коронавирус. До понеделник са били поставени общо 58 040 дози ваксини, от които тези със завършен цикъл са 27 578. Това са 25 % от населението, подлежащо на имунизация.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват собственик на изгубени пари

Изгубените 330 лв. все още очакват собственика си в Районно управление в Кубрат. Парите били намерени около 11 часа на 15 май в Кубрат от добросъвестен гражданин, който веднага ги предал в полицията. Липсват документи, указващи притежателя им. До момента никой не е сигнализирал за изгубени средства, нито се е жалвал от липсата им. Заради..

публикувано на 17.05.22 в 16:36

Кибертормоз - как да го спрем

Онлайн измамата „Нигерийско писмо“ и заплахите в интернет дискутираха съдия Николай Борисов и десетокласници от Математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Разград. Магистратът от Районния съд в града наблегна на основните опасности, с които се сблъскват подрастващите при използването на интернет и социалните мрежи и възможните реакции..

публикувано на 17.05.22 в 15:11

Отличници на випуска

16 зрелостници от две разградски гимназии ще получат званието „Отличник на випуска“. Това реши на свое заседание Постоянната комисия по образование към Общинския съвет в Разград. Тя заседава преди сесията на местния парламент днес. Съветниците одобриха и номинацията за „Студент на годината“. Това е Снежина Тодорова Рашкова от Филиал Разград..

публикувано на 17.05.22 в 14:49

Обновиха Домашния патронаж

Приключва проектът за обновяване на оборудването в Домашния социален патронаж в Разград, съобщават от местната администрация.   Социалната насоченост на проекта е свързана с широка целева група от възрастни, хора с увреждания, деца и младежи с увреждания.  Реализирането на дейностите ще осигури нова и модернизирана материална част от..

публикувано на 17.05.22 в 08:59

118 000 лева за нов асфалт

Улица „Любен Каравелов“ в Разград е затворена за ремонт, съобщиха от общинската администрация. Рехабилитацията ще обхване 2300 кв. м. В момента се поставят нови нивелиращи капаци на шахтите и оттоците. Обходният маршрут е през улиците „Бърни Бърнев“ и „Св. Климент“. Профилиране и изравняване се извършва и на ул. „Юмрукчал“, където..

публикувано на 16.05.22 в 14:44

Приемни на открито

Пролетна информационна обиколка ще се проведе в Разград в седемте общини от областта, което е част от кампанията на Областния информационен център . Във всеки общински център в региона ще бъдат организирани изнесени приемни на открито. На тях екипи ще се срещнат с кандидати и получатели на европейско финансиране. Целта е да се проучат техните..

публикувано на 16.05.22 в 08:30

Катастрофа затвори път

Временно се затваря за движение на превозни средства пътят Разград - Исперих, съобщават от разградската полиция.. Причината е катастрофирал бус, който трябва да бъде изваден от канавката на около 500 м преди Исперих. Няма пострадали при произшествието.

публикувано на 13.05.22 в 14:17