Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Психоболна подпали къща

Снимка: архив

Сигнал за пожар е получен около 10.00 часа на 26 януари в РУ-Исперих, съобщават от разградската полиция.

Огънят унищожил 200 кв. м покривна конструкция и покъщнина в имота на 76-годишна жена в Исперих. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че пожарът е запален от 38-годишната психичноболна дъщеря на собственичката.

Води се досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пореден вандализъм

Дни след обновяването на цветната украса на моста до "Български пощи" в Разград вандали изпочупиха саксиите с цветя, поставени по парапетите на моста. Това съобщават от местната администрация.  Всички 12 саксии са извадени от металните съоръжения, в които бяха поставени. Част от тях са хвърлени в река Бели Лом. Щетите са на стойност 2300 лв. Сигнал..

публикувано на 25.05.22 в 10:36

Полицията удари ментетата

Стоки с лога на известни търговски марки, продавани без правно основание, са иззети от полицейски служители в Разград. Специализираната полицейска операция е проведена от 17 до 19 май на територията на Разградска област. Проверени са 52 магазина и пазара. Установено е, че търговските обекти използват без разрешение марки като „Ауди”, „Порше”,..

публикувано на 20.05.22 в 14:17

5 тона гуми за рециклиране

Първият камион с над 5 тона стари гуми от Разград потегли към завод за рециклиране. По договор специализираната фирма приема и предава за оползотворяване излезли от употреба губи от леки и товарни моторни превозни средства. Интензивното събиране на гуми в община Разград започна през есента на 2021 г., извършваха го работници на ОП..

публикувано на 20.05.22 в 13:56
Разград

Търсят най-красивата градина

Започва 12-тото издание на конкурса „Да на красотата“, който се организира от Община Разград и Федерацията на жените. И тази година конкурсът ще е в разделите за най-добре зацветен двор, най-добре поддържан балкон, най-добре зацветен двор на фирма, най-добре зацветена лятна градина на търговски обекти от общественото хранене, най-добре зацветен..

публикувано на 19.05.22 в 10:31

Ден на предизвикателството

Деня на предизвикателството отбелязват днес в Разград. Инициативата е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ и се организира вече над две десетилетия от Общината в партньорство с местни спортни клубове и организации. Целта е все повече млади хора да бъдат привлечени към спорта и провокирани към по-голяма физическа..

публикувано на 19.05.22 в 09:48

Ало измамниците в атака

Зачестиха случаите на анонимни обаждания по телефон, с които измамници опитват да получат пари от наивни хора, информира разградската полиция. Вече са регистрирани 7 опити за измама в Разград и един в Исперих. Повтарят се познати схеми, свързани с искане за помагане на полиция при разкриване на  измами. Извършителите прилагат схемата с леки..

публикувано на 18.05.22 в 10:02

Награди за отличници

Грамоти за отличен успех и постигнати високи резултати на олимпиади получиха от заместник-кмета на Община Разград Хабибе Расим 15 зрелостници. Шестима от тях завършват ППМГ ”Акад. Н. Обрешков”: Петър Йорданов Петров, Павел Ангелов Дамянов, Ася Росенова Андреева, Симона Росенова Андреева, Мария Попгеоргиева Георгиева и Денис Исмаил Билял...

публикувано на 18.05.22 в 09:29