Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дискусия за по-качествено здравеопазване

Снимка: Европейски Парламент България

Радио Шумен Ви кани на среща-дискусия на тема:

„Здравеопазване по време на пандемия - достъп до добрите европейски практики, достъп до здравеопазване, електронно здравеопазване, недостиг на специалисти“

Дискусията ще се проведе в Арт салона на Радио Шумен на 22 март от 10:00 часа, на живо във Фейсбук страницата на Радио Шумен и през платформата Zoom.

Събитието е част от проекта „Нашата Европа“ на Българското национално радио. Той се реализира съвместно с Бюрото на Европейския парламент в България.

Модератор на срещата е Невена Николова.

Участници в срещата–дискусия ще бъдат водещи медицински специалисти и лекари от региона, преподаватели, студенти и ученици.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Коледен базар в Радио Шумен

Радио Шумен ще отвори врати за традиционния коледен базар на учениците от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Както всяка година в него ще бъдат показани ръчно изработени и декорирани коледни сувенири, малки подаръчета и празнична украса от природни материали.  В направата са участвали както децата, така и техните родители и..

публикувано на 04.12.23 в 15:46

Великите майстори през детските очи

Отново е време за майската изложба на младите таланти от Арт школата към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ Шумен. Тази пролет тя е озаглавена „Изкуството на големите художници през погледа на децата“ и включва 36 рисунки. Всички те са интерпретации на емблематични картини от историята на изкуството на художници като Леонардо да Винчи,..

публикувано на 25.05.23 в 10:52

Баба Марта идва в Радио Шумен

Изложба базар на мартенички, изработени от сръчните ръце на възпитаниците и преподавателите в Центъра за специална образователна подкрепа - Шумен , ще бъде открита в Радио Шумен. Децата, техните семейства и целият колектив на центъра са направили още пана и сувенири, свързани с Баба Марта и идването на пролетта. Всичко, изработено от..

публикувано на 15.02.23 в 16:15

Каним Ви на концерт! Радио Шумен става на 50 години!

Елате да отпразнуваме заедно юбилея! Ще Ви подарим танците на шуменските мажоретки и на формацията „Емоушън“ , изпълненията на класическото трио „ Апасионато“ и на най-малките звезди на детския хор „Бодра песен“ . На сцената за Вас ще излязат Асен Масларски с „Оттука започва България“, вокалният квартет „ Абагар“ с..

публикувано на 24.01.23 в 14:12

„Спасено от огъня“ - изложба на Станимир Габровски

Да връща към живота дървета и дъски, намерени и събрани от разрушените казарми на Осемнадесети пехотен етърски полк и съборените къщи в село Миндя. Това прави художникът Станимир Габровски от Велико Търново. В Радио Шумен той ще подреди картини, колажи и пластики. Изложбата ще бъде открита на 18 януари (сряда) , от 18:00 часа, в АРТ салона на..

публикувано на 09.01.23 в 15:14

Събираните думи на Мариана Петкова

Втората си поетична книга "Събирани думи" ще представи в навечерието на Коледа художничката Мариана Петкова. Стиховете носят послания за смисъла и емоцията от общуването между хората, а илюстрациите естетически допълват концепцията на печатното издание. Стихосбирката ще бъде представена на 21 декември, сряда, от 17.30 ч. в Арт салона на Радио Шумен...

публикувано на 08.12.22 в 15:30

Слънчевите лъчи на Даяна

„Цвят от слънчев лъч“ е първата самостоятелна изложба на младата и талантлива художничка Даяна Василева , подредена в арт пространството на Радио Шумен. 13-годишната Даяна е възпитаничка на „Арт“ школата към Центъра за подкрепа на личностното развитие „Анастас Стоянов“ в Шумен. Неин ръководител е Теменуга Христова. През годините Даяна е участвала..

публикувано на 27.10.22 в 12:04