Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специален уред за специални деца

Отворена бе дарителската кутия от традиционната мартенска изложба базар във фоайето на Радио Шумен. 

552 лв. 80 ст. са събрани от продажбата на мартеници, пана и украси, изработени от учениците, родителите и екипа на Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. 

Парите ще бъдат използвани за закупуване на уред за раздвижване на раменната става. Той ще бъде полезен за рехабилитация на възпитаниците на Центъра, които имат нужда. 

„Благодаря на Радио Шумен, че помогна на всички да ни забележат“, каза днес директорът на Центъра Николинка Герчева. 

В момента в Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен се обучават 75 ученици от 1 до 12 клас.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Виртуозът Ангел Демирев в Радио Шумен

Ангел Демирев и неговото акустично трио представят в Радио Шумен своята версия от нюанси, взети от безкрайната вселена на музиката. На 19 април от 19:00 часа китаристът и неговите колеги и приятели ще поведат публиката към различни краища на света. Ангел Демирев ще покаже авторските си творби, побиращи музика от България, Азербайджан,..

публикувано на 15.04.24 в 08:09

Благотворителна изложба в Радио Шумен

Благотворителна изложба под наслов "Различни, но заедно" подреди във фоайето на Радио Шумен старши учител Цветелин Камбуров от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Той е изработил различни сувенири и украшения за дома, които може да подарите по празничен повод на любими хора. Художествените произведения нямат цена, като всеки..

публикувано на 28.03.24 в 14:20

Арт пътешественици в Радио Шумен

"Арт пътешественици" се нарича изложба с творби на 28 възпитаници на арт школата към ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов" в Шумен. Тя ще бъде открита на 19 януари от 17:30 часа в арт пространството на втория етаж на Радио Шумен. Експозицията представя рисунки, които са обединени около темата за пътешествията и откриването на света за младите хора. През..

публикувано на 17.01.24 в 14:01

1220 лева за специални деца

1220 лева и 50 стотинки е сумата, събрана от благотворителния коледен базар в Радио Шумен. На него бяха експонирани ръчно изработени красиви предмети за празничната украса на домовете. Те бяха направени от възпитаниците и екипа на Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Днес кутията с дарения бе отворена и парите бяха връчени на директора..

публикувано на 03.01.24 в 12:20

Коледен базар в Радио Шумен

Радио Шумен ще отвори врати за традиционния коледен базар на учениците от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Както всяка година в него ще бъдат показани ръчно изработени и декорирани коледни сувенири, малки подаръчета и празнична украса от природни материали.  В направата са участвали както децата, така и техните родители и..

публикувано на 04.12.23 в 15:46

Великите майстори през детските очи

Отново е време за майската изложба на младите таланти от Арт школата към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ Шумен. Тази пролет тя е озаглавена „Изкуството на големите художници през погледа на децата“ и включва 36 рисунки. Всички те са интерпретации на емблематични картини от историята на изкуството на художници като Леонардо да Винчи,..

публикувано на 25.05.23 в 10:52

Баба Марта идва в Радио Шумен

Изложба базар на мартенички, изработени от сръчните ръце на възпитаниците и преподавателите в Центъра за специална образователна подкрепа - Шумен , ще бъде открита в Радио Шумен. Децата, техните семейства и целият колектив на центъра са направили още пана и сувенири, свързани с Баба Марта и идването на пролетта. Всичко, изработено от..

публикувано на 15.02.23 в 16:15