Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Грижа за хора в риск

Снимка: Радо Стойков

Над 200 души от община Кубрат, изложени на риск от заразяване с COVID-19, ще получават още 6 месеца подкрепа по проекта „Патронажна грижа +“. Срокът започва да тече от 19 юли. Това е записано в допълнителното споразумение, подписано между Министерството на труда и социалната политика и местната управа.

Предвидено е предоставянето на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е около 400 000 лева. По проекта Община Кубрат ще осигури заетост на 18 домашни помощници, 10 хигиенисти и 10 портиери.

По публикацията работи: Десислава Спирдонова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да помогнем на Ирина

Събират средства за Ирина Василева от Кубрат, която пострада при пътен инцидент във Варна. В момента жената е настанена за лечение в МБАЛ "Света Анна" - Варна със счупен таз и счупено ребро. Състоянието ѝ е тежко, но стабилно. Ирина Василева има нужда от поставяне на медицински бедрен пирон в единия крак. Операцията е на стойност 2000..

публикувано на 08.08.22 в 12:29

Бик погуби гледача си

Бик рани тежко гледача си, който по-късно почина от раните си. Това съобщават от разградската полиция. 67-годишен мъж е намерен в безпомощно състояние в стопански двор в Исперих, където отглеждал едър рогат добитък. Сигналът е получен около 21:50 часа на 7 август. Тежко пострадалият е настанен в интензивното отделение при МБАЛ - Исперих с..

публикувано на 08.08.22 в 11:02

Грижа за възрастни хора

Възрастни хора от селата Хърсово и Голям извор в община Самуил ще бъдат подкрепени от сдружение „Жанета“. Това съобщи за Радио Шумен Петър Василев от организацията. В двете населени места над половината от населението е застаряващо, част от хората са и самотно живеещи. На най-уязвимите жители ще бъдат предоставени хранителни пакети, а доброволци..

публикувано на 08.08.22 в 09:02

Кмет срещу поскъпването на водата

Срещу по-високата цена на водата от 1 август се обяви кметът на Кубрат Алкин Неби. Той заяви, че е подал жалба в Адиминистративния съд – София срещу решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, с което от началото на този месец абонатите на „Водоснабдяване Дунав“ ще трябва да плащат за кубик вода по 5,30 лева, което е повишение с 1,67..

публикувано на 06.08.22 в 13:40

Ранена при трудова злополука

63-годишна жена пострада при трудова злополука в голям фармацевтичен завод в Разград. Сигналът за инцидента е получен малко преди 10:00 ч. тази сутрин на телефон 112, информират от полицията. Смесителна машина закачила работничката и я повлякла. Пострадалата е със счупена ключица, настанена е за лечение в Многопрофилната болница в Разград,..

публикувано на 05.08.22 в 14:16
Разград

Приемна на омбудсмана

Екип от експерти на омбудсмана Диана Ковачева ще консултират гражданите от Разград и региона в изнесена приемна. Всички заинтересовани могат да потърсят съветите на специалистите днес до 12:00 часа в Общинския културен център на пл. „Независимост“ № 2. Проблемите, които гражданите на Община Търговище вчера поставиха по време на приеманата на..

публикувано на 05.08.22 в 11:25

Смърт на строежа

39-годишен мъж загина при трудова злополука в исперихското село Делчево, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът за инцидента е получен около 14.30 ч. на 3 август. При извършване на строително-ремонтни дейности в частен имот се е откъснала част от бетон-помпа, монтирана на бетоновоз „Мерцедес Актрос“ и е ударила по..

публикувано на 04.08.22 в 11:16