Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Виртуален тур в музея

4
Снимка: Калина Грънчарова

Виртуален тур предлага Музеят на дунавския риболов лодкостроенето в Тутракан. Създадено е дигитално пространство, което позволява виртуална разходка в залите на музея. Тя може да бъде придружена и с гид на живо.

Към виртуалния музей е  създадено VR /виар/ видео, свързано с риболова по реката, както и забележителности от флората и фауната около Тутракан и резервата Малък Преславец. Чрез него могат да се разгледат не само залите на музея, но и изложбата с гигантски риби от Дунава.

Чуйте още от репортажа на Калина Грънчарова.По публикацията работи: Калина Грънчарова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Свекърва" с премиера в Разград

Първата за сезона премиера представя тази вечер Театрално-музикалният център в Разград. Режисьорът Таня Карбова избира класическия текст – „Свекърва“ на Антон Страшимиров, с който трупата отдава своята почит към 150-та годишнина от рождението на своя патрон. Заглавието на една от най-играните постановки у нас разкрива и един от феномените на..

публикувано на 04.10.22 в 15:53

Георги от Каспичан и докъдето си поиска

„От Каспичан докъдето си поискаш“ се казва първата книга на един млад мъж от Каспичан. 31-годишният Георги Георгиев е родом точно от този малък град, но съдбата и обстоятелствата са го отвели в Мадрид. А след това той, с подкрепата на най-близките си, поема накъдето си поиска, накъдето го поведат сърцето, любопитството и емоциите! Книгата си..

публикувано на 04.10.22 в 14:16

Театър спира работа по нови проекти

Нови творчески проекти няма да има до края на календарната година, обяви директорът на Драматично-куклен театър Силистра Златина Станева. Причината – финансовата ситуация в страната, ежедневното поскъпване на суровините, с които работят и цените на електроенергията. Средно 50 000 лв. са нужни на театъра, за да предложи на зрителите по една..

публикувано на 04.10.22 в 13:02

Фонтанът на желанията

Кукленото представлението "Фонтанът на желанията", продукция на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" - Шумен задава няколко важни въпроса, сред които - Нужно ли е да имаме златна паричка, за да сбъднем мечтите си или е достатъчно силно да вярваме? Това е историята на Тим. Сираче, което няма дом и родители. Денем работи на площада, а нощем..

публикувано на 04.10.22 в 09:14
Сабина Донева

Есенни шуменски вечери

Сабина Донева от Търговище спечели първа награда с песента ,,Полет“ в категория „Авторска песен“ на международния фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“, който се проведе в НЧ ,,Добри Войников – 1856“. Специална награда за изпълнение на българска песен получи Димитър Петков от Шумен, а наградата за артистично изпълнение бе дадена..

публикувано на 03.10.22 в 11:52
Елиас Канети, Русе

"Дъхът на Европа"

XV издание на международния литературен фестивал „Дъхът на Европа“ ще се състои от 3 до 9 октомври в Русе. Организатор е Международното дружество „Елиас Канети“. Форумът се осъществява с подкрепата на Община Русе. В програмата са включени представяния на книги с поезия и проза, изложби, пърформанси, прожекция на филм и концерт.  Участват творци от 7..

публикувано на 30.09.22 в 16:26

Нови актьори в трупата

Търговищкият драматичен театър продължава да подмладява трупата си. Най-новите попълнения в състава са Мартин Петков и Благица Стоименова. Актьорът е познат на публиката от телевизионния сериал “Братя”. Дамата е от Северна Македония, която преди месеци е завършила театралната ни академия. Благица вече има и роля в сериала „Войната на буквите”,..

публикувано на 30.09.22 в 09:00