Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа затвори Ришкия проход

Ришкият проход е затворен заради тежка катастрофа. В 5.48 ч. два товарни автомобила се удрят челно и се самозапалват. Към момента гасителните дейности продължават.

Единият от водачите, по първоначални данни е чуждестранен гражданин, най-вероятно е изгорял в кабината на ТИР. Вторият водач е българин. Той е успял да излезе невредим. Превозвал е въглища, като в момента гасителните действия са насочени към неутрализиране възможността товарът да се запали.

Движението се пренасочва от мотел “Хан Крум” (за идващите от Шумен) през Камчия - Съединение - Люляково - Просеник.  Идващите от Карнобат могат да ползват котленския проход.


По публикацията работи: Юриета Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изплащат пенсиите от петък

Изплащането на пенсиите за юни чрез пощенските станции ще започне на 7 юни (петък) и ще завърши на 20 юни (четвъртък), съобщиха от пресцентъра на НОИ. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени в петък. Датата за изплащане на обезщетенията за безработица през..

публикувано на 03.06.24 в 10:48

Планово без ток

Поради извършване на ремонтни дейности, временни прекъсвания на електрозахранването днес са възможни в: Разград О т 09:00 ч. до 17:00  в района на: гр. Лозница, ТП 9; ул. "Яне Сандански"; ул. "Гео Милев"; ул. "Елин Пелин"; ул. "Йордан Йовков"; ПС "Каменна чешма"; ПС ВИК Лозница; Хлебозавод Лозница. Временни смущения в..

публикувано на 03.06.24 в 07:26

Горещ понеделник

Днес ще преобладава слънчево време, по-късно през деня ще има временни увеличения на облачността и главно във вътрешността на района следобед както и в часовете преди полунощ се очаква краткотраен дъжд с гръмотевици.  Ще бъде почти тихо, следобед със слаб до умерен вятър от юг и югоизток.  Минимални температури между 15° и 20°, максимални от 30° до..

публикувано на 03.06.24 в 06:47

Седмична прогноза

В първия ден от новата седмица преди обяд ще преобладава слънчево време, но следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Лудогорието и по поречието на Дунав, ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици.  Ще духа слаб до умерен вятър от южна четвърт. Минималните температури ще са между 15° и 20°, а..

публикувано на 02.06.24 в 16:10

Малки катерачи във Велики Преслав

Във Велики Преслав детските занимания, посветени на Деня на детето продължават и днес в градския парк. Там са изградени катерачна стена и въжен парк по инициатива на местното туристическо дружество „Патлейна”.  Десетки деца чакат ред за да пробват уменията си, а за останалите има фейс арт ателие и други забавления. Заниманията ще продължат, докато има..

публикувано на 02.06.24 в 15:32

Изящни танци показаха близо 750 деца

Международният фестивал „Танцуваща река“ се проведе за 17-ти път в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Във форума се включиха близо 750 деца от 4 до 20-годишна възраст от България и Румъния.  Събитието се организира от Общинския младежки дом, Сдружение „Импулс“ и Община Русе. Фестивалът включва стиловете съвременни танци, джаз танц и..

публикувано на 02.06.24 в 15:12

Мълния прекъсна тролейбусната мрежа

Мълния прекъсна електрозахранването на част от тролейбусната мрежа в Русе. Това е станало късно снощи след гръмотевична буря. Засегната е контактната мрежа на тройлейбусния транспорт в района на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“.  Екипи на "Общинския транспорт" и Общинското предприятие „Комунални дейности“ са реагирали..

публикувано на 02.06.24 в 14:11