Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Важно за личните документи

Снимка: Радио Шумен

Звената „Български документи за самоличност“  в  Областната дирекция на МВР - Шумен ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народното събрание.

В седмицата преди 2 октомври 2022 г. ще бъде ускорено издаването на лични карти на граждани, които са подали заявления. При невъзможност това да стане до края на работния 30 септември, ще им бъде издадено удостоверение за гласуване.

Удостоверение ще получат и гласоподаватели с изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.


По публикацията работи: Велмира Стефанова
ВИЖТЕ ОЩЕ

31 кандидати за един мандат

Увеличен е броят на кандидатите за депутати в Силистренско спрямо миналата година, показва справка в регистрите на Районната избирателна комисия. Днес те са 125, издигнати от 28 партии и коалиции, а през ноември 2021 г. са били 118. Изчисленията показват, че за един от четирите мандата ще се борят около 31 кандидати, като от тях над 70 % са..

публикувано на 23.09.22 в 13:32

Машини за чужбина

539 машини за гласуване ще има зад граница, най-много те са в Турция – 120. "ЦИК определи, че в 301 места зад граница ще се гласува с машини, в 238 ще се гласува с две машини, а в 63 ще се гласува с една машина, общо 539 машини ще има зад граница", посочи Калин Анастасов, заместник-председател на работна група "Избори". Той обясни, че..

публикувано на 23.09.22 в 12:31

500 души се пробваха

Още един ден ще продължи пробното машинно гласуване в населените места в Русенско. Засега то преминава при засилен интерес и без особени затруднения. Към момента около 500 души от осемте общини в региона са направили пробен машинен вот преди изборите за народни представители на 2 октомври. Днес предстои да бъдат посетени част от селата от..

публикувано на 23.09.22 в 08:28

платена публикация
Иван Иванов: С рекордни средства за земеделието БСП изравни субсидиите на българските и европейските фермери

Иван Иванов е водач на листата на коалиция "БСП за България " в 30 МИР – Шумен. Магистър по история от СУ „Св. Климен Охридски“, магистър по право от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Доктор по история и доктор на науките по управление на информационните процеси. Депутат в 6 последователни народни събрания, министър на земеделието в коалиционното..

публикувано на 21.09.22 в 08:23

Предизборен диспут в ефира на Радио Шумен

Тема: „ Социална политика и доходи на населението " Предизборен диспут „Социална политика и доходи  на населението“ / Платена форма/ Участва: Красимир Вълчев – водач на листата на ГЕРБ - СДС в 30 МИР Водещ на диспута: Розалина Чернева На живо - 21.09.2022 г., от 13:05 часа, тук и в  страницата на Радио Шумен във Фейсбук , както и в ефира на..

публикувано на 20.09.22 в 16:38

Пробен вот в община Ценово

В община Ценово се проведе демонстрационно гласуване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Освен в общинския център, пробен вот имаше и в селата Караманово, Новград, Долна Студена и Белцов. Във всички населени места на видни места се поставени нагледни материали за машинното гласуване. В деня на изборите на 2 октомври в община..

публикувано на 20.09.22 в 08:20

Репетиция за вота

Машина за пробно гласуване е поставена пред входа на областната управа в Шумен, съобщи председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Ивайло Илиев. Демо устройството ще бъде на разположение на всички граждани, които искат да направят репетиция за предсрочния вот на 2 октомври. Машината ще може да се ползва почти всеки..

публикувано на 19.09.22 в 13:41