Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно ще е времето днес

2
Снимка: Доротея Николова

Днес ще има променлива облачност, като сутринта на места видимостта ще е намалена до 50 метра от мъгла или ще има ниска слоеста облачност. През деня видимостта ще се подобри, облачността ще намалее, временно до слънчево, но късно следобед от запад отново ще се заоблачава. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще се повишат и ще са между 14° и 17°. Вълнение на морето 2 бала, в открито море ще се увеличи до 3. Температура на морската вода 14°-16°.

По публикацията работи: Деница Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброволци на учение в Шумен

Над 100 души от доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, служители, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец се включват в националното учение, което започва в местността „Кирека“ в подножието на Мадарските скали. Това съобщават от БЧК - Шумен. На 12 септември..

публикувано на 10.09.24 в 08:35

Рокади в гимназиите

Учениците от Професионалната гимназия по икономика в Шумен ще започнат новата учебна година в сградата на гимназията по облекло, хранене и химични технологии в Шумен.  Причината за това е, че ремонтът на гимназията по икономика продължава. В момента ръководствата на двете училища уточняват подробностите за съвместната работа.  Идеята е учениците от..

публикувано на 10.09.24 в 08:11

Планово без ток

В Шуменска област от 9:00 до 17:00 ч., поради обслужване на ел.съораженията ще бъде прекъснато захранването в село Тъкач и част от Каолиново, в селата Васил Друмево, Илия Р. Блъсково", Благово, Овчарово, Костена река, Кладенец и Друмево.  От 9:00 до 17:00 ч. няма да има ток в част от село Велино – улиците "Вела Пискова", "Крайречна", "Ясен",  "Васил..

публикувано на 10.09.24 в 06:10

Водата в Мараш бликна отново

Водата от извора в шуменското село Мараш бликна отново. Това стана по време на пробното водочерпене от извора и отпушването на запушената тръба, които започнаха днес. Новината съобщи заместник-кметът на община Шумен Даниела Русева. Тя уточнява, че водата все още е студена, но се надява до утре да потече и топлата минерална вода. Припомняме, че..

публикувано на 09.09.24 в 19:52

Ревност е най-вероятният мотив за убийството

Продължава разследването на убийството на млада жена, което стана вчера на ул. "Цар Освободител" № 1 в Шумен. Най-вероятната причина за тежкото криминално престъпление е ревност. Задържан и заподозрян за убийството е 31- годишен мъж, с когото отскоро  живеели заедно.  Мъжът не е криминално проявен, не е и осъждан. След няколко опита да промени..

публикувано на 09.09.24 в 16:05
Астрономическа обсерватория в Шумен

Астрономическият център на 25

25 години от създаването на Астрономическия център „Проф. Владимир Шкодров“ бяха отбелязани днес в Корпус 3 на Шуменския университет. От 1999 г. центърът разполага с 15-сантиметров телескоп, който е монтиран на покривната площадка на Корпус 3. Другата голяма наблюдателна база на Астрономическия център е ситуирана в парка Шуменско плато...

публикувано на 09.09.24 в 15:44

Довечера пускат водата

След 18:00 ч. днес се очаква да бъде пусната водата в Шумен, Велики Преслав и селата Панайот Волов и Белокопитово. Това каза в ефира на Радио Шумен главният инженер на ВиК – Шумен Антон Стефанов.  Вече са направени двете връзки от съществуващия към новия водопровод, предстои укрепването им. Антон Стефанов поясни защо системата се пълни бавно...

публикувано на 09.09.24 в 15:25