Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледни капани на пазара

Снимка: Община Враца

Еуфорията около пазаруването за предстоящите празници и увеличеният брой сделки, който се очаква, предполагат и по-голям дял на измамени или неудовлетворени от покупките и търговците клиенти.

В бързината потребителите рядко имат време да направят предварително проучване на пазара и така често са склонни да реализират „неподходяща“ покупка. Те са склонни да купят нещо, за което не са били убедени, че е достатъчно необходимо и отговаря на изискванията за качество и добра цена.

С известно недоверие потребителите трябва да подхождат и към малките коледни базари, които търгуват само по време на предколедните кампании. Обикновено клиентите на такъв вид търговски обекти често остават недоволни от закупените артикули, защото срещат трудности, когато се наложи да потърсят гаранционните си права, ако не могат да открият търговеца, продал съответния продукт.

Чуйте интервю на Здравка Русева с Богомил Николов от Българска асоциация "Активни потребители".





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Събрало се наше село

Когато душата пей и танцува, без вино човек е готов да лудува! С това мото посреща гостите си днес разградското село Побит камък. Наследниците на балканджии организират 4-тият Народен събор „Събрало се наше село“. Празникът ще започне с изпълнение на химна на Побит камък от вокалната група към местното читалище. По традиция участници и гости ще..

публикувано на 24.08.24 в 15:02

Битката на скаутите

"Титаните" от Разград обещават тридневно скаутско приключение за деца и тийнейджъри през септември. Групата разградчани, които през последните години организират различни приключенски прояви, зрелищни занимания и състезания, предимно с благотворителна и възпитателна цел, сега се обръщат към децата и се опитват да създадат приемственост.   Те..

публикувано на 24.08.24 в 18:00

Празник на водните лилии

Край приказното блато с водните лилии до село Малък Преславец, в събота- на 24 август, ще се проведе 15-тото издание на „Празника на водните лилии“. Инициативата на к метството и Народно читалище „Йордан Йовков“ в село Малък Преславец, заедно с община Главиница, се провежда по традиция в средата на юни, но беше отложена заради лошите..

публикувано на 23.08.24 в 16:26

Мостът на Кольо Фичето засиява

С ефектен спектакъл тази вечер откриват реставрирания мост на Колю Фичето край Бяла, област Русе. Ще бъде отворен и новият посетителски център, който се очаква да се превърне в една от най-интересните туристически атракции в региона. „Обществено- политическият живот пряко се отрази върху реконструкцията на моста. Преминахме и през..

публикувано на 23.08.24 в 12:24

Ще поскъпне ли олиото?

Цената на олиото се очаква да се повиши заради ниските добиви от слънчоглед. Това каза за Радио Шумен Велика Славова – председател на една от най-големите земеделски кооперации в Силистренско, която стопанисва около 30 000 дка с разнообразни култури. Земеделците отчитат добра реколта на пшеница у нас, но лоша за слънчогледа и царевицата. В..

публикувано на 22.08.24 в 16:42

С горската пожарна

В "Детската академия за спорт и превенция", която се организира като лятна занималня на Шуменското плато, днес малките шуменци научиха как се гаси горски пожар.   Зеленото училище е част от лятната програма на Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК "Анастас Стоянов" в Шумен и продължава вече втори месец с различни инициативи...

публикувано на 22.08.24 в 13:57

Бързозрейки на пазара

На пазара се предлагат оводнени сирена, показва поредното проучване за качеството на този продукт на неправителствената организация „Активни потребители“. Това е индикатор или за неспазени срокове за зреене на продукта или, че високото водно съдържание е постигнато чрез влагане на добавки, без яснота дали са безвредни. При всички..

публикувано на 22.08.24 в 11:29