Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

22 години радио магия

Елка Сукурова
Снимка: Личен архив

По повод 50-тата годишнина на  Радио Шумен продължаваме с поредицата от интервюта с колеги, работили през годините в него. 

Представяме Ви още един радио глас, който е отдал 22 години на радио магията. Новинар, водещ на предаване в четвъртък, перфекционист, разпознаваем глас и личност в ефира – Елка Сукурова.

Жулиета Герова ви среща с нея.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Завръщане на Петко Табаков

Музикалният редактор Петко Табаков е работил само 5 години в Радио Шумен, но всички колеги, които са били заедно с него пазят светли спомени. Наричат го визионер с огромно обаяние и интелигентност. Днес музикантът живее в предградие на Сан Франциско, където се чувства у дома си и рядко се връща в България. Рядко дава и интервюта. „Когато бях..

публикувано на 13.03.23 в 08:55

Радиото като отдаденост

Още една от личностите, оставили част сърцето си в Радио Шумен, е музикалният редактор Стефка Макавеева. След покана на нейната състудентка от Държавната консерватория Румяна Константинова и спечелен конкурс тя влиза в Радиото, за да остане 8 години между 1985 и 1993 г. По това време начело на медията е нейният втори директор Марин Калинов. Преди..

публикувано на 25.02.23 в 12:48

Изписаха и второто талисманче на Радиото

Изписаха и второто бебе, което се роди на 1 февруари и стана талисманче на Радио Шумен. Малкият Айтач тежи 3 950 гр. и е висок 53 см. Родителите му са от дуловското село Поройно. Семейството ще остане около месец в Шумен, за да са под лекарско наблюдение майката и бебето и след това ще отпътуват. Най-щастлив днес беше Гьоксун – 3 годишния..

публикувано на 11.02.23 в 14:09

42 години в едно интервю

В юбилейната ни рубрика ,,50 години Радио Шумен – точно и навреме“  ви срещаме с един от първите колеги, назначени на работа в Радиото. Това е Нели Дацкова. 42 години, събрани в едно интервю. Разказ за емоциите и първия сигнал на 1 февруари 1973 година – официалното откриване на Радиото. Интервю на Жулиета Герова с Нели Дацкова...

публикувано на 07.02.23 в 13:08

Радиото и днес е част от живота ми

В празничната поредица от интервюта за Радио Шумен ще ви срещнем с още един радио глас, с още един човек, чийто творчески живот премина в ефира и остави своя уникален отпечатък в него. Познавате я като водещата на предаването за хора с увреждания „Бялата лястовица“. Няма как гласът й да бъде сбъркан, особено на кръгъл час, защото другото, с което я..

публикувано на 07.02.23 в 12:39

Изписаха едно от талисманчетата на Радиото

Изписаха първото талисманче на Радио Шумен – Аксения. Рожбата на Полина и Георги Никифорови от Шумен тежи почти 2 килограма и 700 грама и е висока 49 сантиметра. Аксения има 8-годишен брат Николай, който днес беше на изписването заедно с баща си и други близки на семейството.  Директорът на Радио Шумен Ангел Трайков и главният редактор Катерина Петрова..

публикувано на 05.02.23 в 14:20

Две бебета на юбилея

Две са талисманчетата на Радио Шумен. Навръх рождения ден на медията в Родилното отделение на МБАЛ - Шумен се родиха две бебета. Момиченцето се казва Аксения Никифорова, тежи почти 2 килограма и 700 грама и е висока 49 сантиметра, семейството й е от Шумен. Момченцето е с родители, които са от дуловското село Поройно. Малкият мъж се казва Айтач..

публикувано на 03.02.23 в 15:22