Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече данъчни декларации

Снимка: архив

Повече от 8200 души от Шуменска област са декларирали доходите си за миналата година в срока за ползване на 5% отстъпка. Това съобщават от шуменския офис на Националната агенция за приходите. Броят им е с около 700 повече за същия период на 2022-ра. 

Три четвърти от документите са подадени през Портала за електронни услуги на НАП с персонален код или с електронен подпис, 109 са изпратени по пощата, а на гишето в данъчния офис са приети малко над 2000 декларации. 

От началото на март е достъпна предварително попълнена данъчна декларация, напомнят още от НАП. 

Задължение да подадат декларация имат и гражданите, които към 31 декември на данъчната година притежават недвижима собственост в чужбина. Срокът за декларирането на доходите и плащане на данъка за довнасяне тази година е 2 май.

По публикацията работи: Десислава Спирдонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приеха документите и на двете ДПС-та

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в крайна..

публикувано на 02.09.24 в 15:59

Старт на учебната година

Официално откриха учебната година в Спортното училище в Разград. В приветствието си към учениците кметът Добрин Добрев пожела година, пълна с успехи на терена, но и в класните стаи. Учениците в Спортното училище в Разград са 150, разпределени в 8 паралелки, като осмокласниците вече са две паралелки. 8 са и спортовете, по които се подготвят..

публикувано на 02.09.24 в 13:36

SMS от здравната каса

Здравната каса от днес трябва да известява със съобщение по телефона или Вайбър за пациентите, на които се отпускат скъпи лекарства за хронични или редки болести и за помощни средства и медицински изделия.  В офисите на "Информационно обслужване", в здравните каси по места или в Регионалната здравна инспекция ще се издава код, с който..

публикувано на 02.09.24 в 11:39

Започва регистрацията в ЦИК

Започва регистрацията на партиите и коалициите за участие в изборите на 27 октомври. Приемането на документи в Централната избирателна комисия е от 9.30 часа тази сутрин и ще продължи до 11 септември. От ДПС - Ново начало на Делян Пеевски са подали електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори 5 минути след полунощ. Това..

публикувано на 02.09.24 в 08:29

Слънчев понеделник

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи.  През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд.  Около и след обяд ще има повече..

публикувано на 02.09.24 в 07:42

Планово без ток на 2 септември

Разград В периода  02.09.2024 - 03.09.2024 от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Раковски, на абонатите захранени от ТП 2, намиращи се на улици: "Лудогорие", "П. Волов", "8-ми март", "В. Левски", "Юри Гагарин", "Вела Пеева", "Арда", "Хр. Ботев", "Кирил и Методи", "Индже войвода", "Бели Лом", "Дунав", "Г...

публикувано на 02.09.24 в 07:18

Шофьор бяга от полицаи

Неправоспособен и осъждан шофьор опита да избегне полицейска проверка, като заряза "Порше"-то си, но планът му не сработи. Около 16:20 часа в петък, близо до спортната зала в град Кубрат, служители на местното Районно управление подали сигнал със стоп-палка на шофиращ "Порше Кайен".  Вместо да спре плавно вдясно, водачът завил рязко наляво и стопирал..

публикувано на 01.09.24 в 10:39