Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево и горещо

Снимка: БГНЕС

Днес ще преобладава слънчево време. По-късно през деня на север от страната ни ще премине фронт, ще има временни увеличения на облачността, но само като изключение във вътрешността на Североизточна България е възможно краткотрайно да превали. Ще духа много слаб вятър, предимно от юг, следобед вятърът ще е умерен, във вътрешността от запад, по Черноморието от югоизток. Максималните температури във вътрешността ще са 31 -36 градуса, по крайбрежието ще останат малко по-ниски, от север на юг ще са от 27 до 32градуса, за Шумен 34.


По публикацията работи: Радослав Генчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 1 милион лева за възстановяване на храм "Св. Троица"

Над 1 млн. и 600 хил. отпусна Министерският съвет за цялостно възстановяване на катедралния храм „Св. Троица“ в Русе. Със средствата се предвижда външен ремонт на сградата и на покрива, която е в лошо състояние, възстановяване на интериора, премахване на влагата, почистване на стенописи и други ремонтни дейности.  Катедралният храм „Св. Троица“ е..

публикувано на 15.08.24 в 12:13

Оранжерия за марихуана разкриха в Разград

Импровизирана наркооранжерия за отглеждане на марихуана разкриха кримналисти от Районното управеление на МВР в Разград. Съоръжението е открито след проверка за дрога на 26-годишен водач на околовръстния път на града. Резултатът се оказал положителен за канабис.  Претърсен е и имота на мъжа, където в избеното помещение е открита текстилна палатка с..

публикувано на 15.08.24 в 12:05

Младоженци дариха 27 тома на библиотека

Поредно дарение от младоженци получи библиотеката към Народното читалище "Развитие" във Велики Преслав. Ралица и Илия Илиеви избрали да дарят книги, вместо да получат цветя от гостите си за сватбата. Те са купили 27 тома художествена, детска и учебна литература, съобщават от читалището.  Любимите заглавия вече са на разположение на любознателни..

публикувано на 15.08.24 в 12:01

Средната работна заплата в Разград достигна 1784 лева

1784 лв. е средната брутна работна заплата в Разградска област през второто тримесечие на годината, според данните на Националния статистически институт. Увеличението спрямо същия период на 2023 г. е над 20%.  В обществения сектор получават средно 1941 лв., а в частния - 1706 лв.  По размер на средната брутна заплата област Разград е на 16-то..

публикувано на 15.08.24 в 11:53

Допълнителни пари за медицински специалисти

Допълнително финансиране за специализанти - лекари, зъболекари, медицински сестри и акушерки, по дефицитни специалности осигурява проект на Министерство на здравеопазването. Предварителен анализ сочи, че през следващите години в България най-много ще се търсят медицински специалисти, ориентирани към детското здравеопазване. Дефицитни ще бъдат също..

публикувано на 15.08.24 в 11:47

Ден на приказките в Цар Калоян

Ден на приказката организират днес в Цар Калоян. Инициативата е на местната администрация и е част от първата Лятна академия за деца и ученици, която се провежда в общината. Началото е от 9,30 ч. в библиотеката на Народното читалище „Съзнай себе си“.  Всяко дете ще си избере книжка с приказки, от която ще чете заедно с педагозите. Част от..

публикувано на 15.08.24 в 10:43
Електрически тротинетки

Проверяват водачите на тротинетки

Засилени проверки на водачите на електрически тротинетки и велосипеди започват от днес в Русе. Акцията се прави от екипи на общинска полиция, специализираното звено “Инспекторат за обществен ред и сигурност“ към общината и полицията. Патрулирането ще е до началото на учебната година.  По време на проверките ще се следи дали тротинетките и..

публикувано на 15.08.24 в 09:23