Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родният Шумен за Ха Джин от Корея

Снимка: Радио Шумен

Една от най-впечатляващите държави по света безспорно е Южна Корея. 

В последното десетилетие държавата става и все по-популярна дестинация, заради своята поп култура, която се разпространи по целия свят. 

Тийнейджърите слушат така модерния стил кей-поп, а корейските сериали са любими на немалко зрители. 

Колкото и да е невероятно от няколко години в Шумен живее семейство от Южна Корея. 

Майката и бащата са пастори, имат три деца, две от които вече са се върнали в своята родина. Там те избират да завършат висшето си образование. 

Тук остава най-малкият син – 17-годишният вече Ха Джин Ли. Той учи в Езиковата гимназия, където са били и по-големите му сестра и брат. 

Миглена Стефанова се срещна с Ха Джин, който е герой в проекта „Новите нашенци“.

Чуйте още в прикачения файл.


Интервюто с корееца Ха Джин Ли е част от проекта "Новите нашенци", който се съфинансира от Европейския съюз и се осъществява в партньорство с ЕВРОПА ДИРЕКТНО Шумен.

Информацията и мненията в рубриката не отразяват задължително официалните становища на Европейския съюз. Европейската комисия, както и което и да е лице, действащо от името на Комисията, не носи отговорност за начина, по който информацията може да бъде използвана.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Да живееш в българския "Бевърли Хилс"

На 9 километра от Търговище и на височина от близо 500 метра се намира едно от най-красивите села в Търговищко - Момино. В самото начало на селището се намира Къз Ана (Девица- майка) теке. Култовото място носи името на красивата девойка, Зюхре, която била почитана от алевиите.  На нейното тюрбе или гробница се стичат множество поклонници от различни..

публикувано на 24.02.24 в 11:12
Д-р Гергана Велинова

Дентален форум в Шумен

Десети пореден национален форум „Мадарски конник 2024“ откриват денталните медици в Шумен.  Преди 10 години Управителният съвет на Районната колегия прие предизвикателството да организира национален форум по дентална медицина като част от програмата на следдипломна квалификация на зъболекарския съюз.  „Никой не очакваше, че той ще се превърне в..

публикувано на 23.02.24 в 16:15

Музей с история

Историческият музей в Попово вече е част от списъка на Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта“. Локацията му може да бъде открита и в дигиталната версия на картата с туристическите маршрути. Приложението „Стоте туристически обекта“ може да бъде изтеглено на мобилния телефон. То съдържа информация за..

публикувано на 23.02.24 в 09:34

Голямото мартенско подаряване

„Голямото мартенско подаряване“ организира шуменското Сдружение "Общество 528" за втора поредна година. Идеята на инициативата е да се съберат употребявани мартеници, получени от хора от цялата страна, да се преработят и подарят.  Миналата година са раздадени 300 мартеници в центъра на Шумен, но тази година те са много повече.  Как се..

публикувано на 23.02.24 в 08:25

Чорбата на Бай Али

Знаете ли, че в България има карта на шкембе чорбата? За радост Шумен присъства в тази престижна класация благодарение на бай Али.  Неговата рецепта, както на всеки един държащ на името си готвач, е тайна. Пред Радио Шумен обаче той разказа за някои важни тънкости в приготвянето на тази чорба. Известно е, че тя е любима на мнозина, особено след..

публикувано на 23.02.24 в 08:19

Капаните на интернет търговията

Електронната търговия набира скорост, а измамници се възползват от това, че потребителите стават все по-смели в покупките онлайн. Пазаруването в интернет се прави механично, без клиентите да си правят труда да проверят кое е лицето, което стои зад дадената обява. Предоставило ли е то минималната информация за физически адрес, телефонен номер и e-mail..

публикувано на 22.02.24 в 14:52
Любомир Стефанов

Спор за меморандум и ротация

Най-острата политическа тема и днес е предложеният меморандум от страна на "Продължаваме промяната – Демократична България". Той касае възможността да се договори изборът на членове на регулатори от страна на съуправляващите коалиции. По темата се изказаха премиерът академик Николай Денков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на..

публикувано на 22.02.24 в 14:19