Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствия и ваканции

Снимка: Данче Бозаджиева

Бедствено положение заради снеговалежа и навяванията е обявено в редица общини на Североизточна България. На повечето места вече не вали, но има участъци с преспи. През нощта продължиха да работят екипите на снегопочистващите фирми. Има много населени места без ток.

Учениците от над 280 училища в тринадесет области на страната няма да учат днес заради липса на ток, прекъснат интернет или непроходими пътища, информира Министерството на образованието и науката. Решенията за това бяха взети вчера от областни кризисни щабове, областни управители и кметове на общини.

В област Шумен неучебен ден ще има за децата от всички 10 общини – Шумен, Хитрино, Смядово, Нови пазар, Никола Козлево, Каспичан, Каолиново, Върбица, Венец и Велики Преслав. Детските градини и яслите в Шумен ще работят, а присъствието на децата в тях е по преценка на родителите, допълват от Община Шумен.

В Разградска област няма да се учи в 53 училища в 7 общини – Завет, Исперих, Кубрат, Лозница, Разград, Самуил и Цар Калоян. Заради обявеното бедствено положение там е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове.

Неучебен ден ще имат днес учениците в общините Дулово, Главиница и Тутракан. В Силистра също няма да има присъствени занятия за учениците, но детските градини и ясли ще работят.

В Русе в 7 общини общо 27 училища са с преустановен учебен процес – това са Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сиво поле и Ценово. В русенската Професионална гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ учебният процес е прекратен поради паднал електрически стълб върху физкултурния салон на училището.



По публикацията работи: Антоний Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бялата лястовица - 11.02.2015

В предаването „Бялата лястовица” на 11 февруари очаквайте среща с Надие Мусин. Тя владее жестомимичния език, отраснала е в семейство, в което има глухонеми, но липсата на думи съвсем не означава липса на разговори. Ще ви срещнем отново с майката на шуменския футболист Дарин Тодоров, за кото се говореше като за чудо, след като той излезе..

публикувано на 10.02.15 в 15:55