Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1220 лева за специални деца

4
Снимка: Радио Шумен

1220 лева и 50 стотинки е сумата, събрана от благотворителния коледен базар в Радио Шумен. На него бяха експонирани ръчно изработени красиви предмети за празничната украса на домовете. Те бяха направени от възпитаниците и екипа на Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен.

Днес кутията с дарения бе отворена и парите бяха връчени на директора на Центъра Николинка Герчева. Тя съобщи, че сумата ще бъде използвана за уред за рехабилитация за децата. 

Чрез ефира, сайта и фейсбук страницата на Радио Шумен информацията за благотворителната кампания достигна до слушатели от цяла Североизточна България, сред които и нестопанска организация от Варна. От организацията са дарили 3000 лева на шуменския Център за специална образователна подкрепа, с които също е закупен уред за рехабилитация на възпитаниците на Центъра. 

Децата в Центъра са 74 на възраст от 4 години до ученици в 12 клас.

БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Арт пътешественици в Радио Шумен

"Арт пътешественици" се нарича изложба с творби на 28 възпитаници на арт школата към ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов" в Шумен. Тя ще бъде открита на 19 януари от 17:30 часа в арт пространството на втория етаж на Радио Шумен. Експозицията представя рисунки, които са обединени около темата за пътешествията и откриването на света за младите хора. През..

публикувано на 17.01.24 в 14:01

Коледен базар в Радио Шумен

Радио Шумен ще отвори врати за традиционния коледен базар на учениците от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Както всяка година в него ще бъдат показани ръчно изработени и декорирани коледни сувенири, малки подаръчета и празнична украса от природни материали.  В направата са участвали както децата, така и техните родители и..

публикувано на 04.12.23 в 15:46

Великите майстори през детските очи

Отново е време за майската изложба на младите таланти от Арт школата към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ Шумен. Тази пролет тя е озаглавена „Изкуството на големите художници през погледа на децата“ и включва 36 рисунки. Всички те са интерпретации на емблематични картини от историята на изкуството на художници като Леонардо да Винчи,..

публикувано на 25.05.23 в 10:52

Баба Марта идва в Радио Шумен

Изложба базар на мартенички, изработени от сръчните ръце на възпитаниците и преподавателите в Центъра за специална образователна подкрепа - Шумен , ще бъде открита в Радио Шумен. Децата, техните семейства и целият колектив на центъра са направили още пана и сувенири, свързани с Баба Марта и идването на пролетта. Всичко, изработено от..

публикувано на 15.02.23 в 16:15

Каним Ви на концерт! Радио Шумен става на 50 години!

Елате да отпразнуваме заедно юбилея! Ще Ви подарим танците на шуменските мажоретки и на формацията „Емоушън“ , изпълненията на класическото трио „ Апасионато“ и на най-малките звезди на детския хор „Бодра песен“ . На сцената за Вас ще излязат Асен Масларски с „Оттука започва България“, вокалният квартет „ Абагар“ с..

публикувано на 24.01.23 в 14:12

„Спасено от огъня“ - изложба на Станимир Габровски

Да връща към живота дървета и дъски, намерени и събрани от разрушените казарми на Осемнадесети пехотен етърски полк и съборените къщи в село Миндя. Това прави художникът Станимир Габровски от Велико Търново. В Радио Шумен той ще подреди картини, колажи и пластики. Изложбата ще бъде открита на 18 януари (сряда) , от 18:00 часа, в АРТ салона на..

публикувано на 09.01.23 в 15:14

Събираните думи на Мариана Петкова

Втората си поетична книга "Събирани думи" ще представи в навечерието на Коледа художничката Мариана Петкова. Стиховете носят послания за смисъла и емоцията от общуването между хората, а илюстрациите естетически допълват концепцията на печатното издание. Стихосбирката ще бъде представена на 21 декември, сряда, от 17.30 ч. в Арт салона на Радио Шумен...

публикувано на 08.12.22 в 15:30