Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активен спорт за децата

4
Снимка: Радио Шумен

Вече пети месец деца на възраст между 7 и 11 години от Шумен провеждат занимания по модерен двубой (бягане и плуване). Спортен клуб „Слава“ съвместно с Министерството на младежта и спорта започнаха реализацията на проекта, който е финансиран от министерството и напълно безплатен за участниците в проекта. 

Бяха проведени заниманията по бягане и преодоляване на препятствия. Децата  развиваха бързина, сила, ловкост и издръжливост. При заниманията по плуване завърши първият етап от началното обучение. В него малките ученици усвояват правилно дишане и координацията на движенията. 

Жулиета Герова разговаря с младите спортисти и с техния треньор проф.Сашо Евлогиев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Още платени места за коли

Община Търговище възнамерява да увеличи броя на платените места за паркиране в града. Паркинги срещу 2 лева на час престой ще се появят поне в още три натоварени района на града, за които сега граждани подават сигнали, че често има автомобили, които престояват с дни наред. Това е перспективата, за да се сложи ред в града, където особено през летните..

публикувано на 02.09.24 в 13:55

Гимназия все още в ремонт

Две седмици преди началото на учебната година ремонтите в множество училища продължават и няма изгледи да приключат до 15 септември. От общинската администрация в Шумен обещаха пред журналисти да предоставят обобщена информация за готовността на учебните и детските заведения в общината за началото на учебната година. Едва ли ще има училище, в..

публикувано на 02.09.24 в 13:05

На всяка цена ли?

Проф. Нели Огнянова, преподавател по медийно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", коментира по БНР  скорошния скандал с енергийната напитка на прах. Огнянова сподели, че  инфлуенсърите работят с големи аудитории, затова общата тенденция е да влязат в регулация. Едната линия е отговорността на платформите. Другата линия е..

публикувано на 02.09.24 в 09:14

Русенец стигна до Полша с колело

Успешно преминат е първият етап от предизвикателството на Радослав Драшков. 21-годишният русенец иска да обиколи Европа с колело. На 12 август той тръгна от родния си град и вече е преодолял около 1200 км. От полския град Краков Радослав разказа за премеждията си по пътищата на Румъния, Унгария, Словакия и Полша. След кратка почивка Радо ще се..

публикувано на 31.08.24 в 13:22
Община Търговище

Документът е готов

Ако искате от община Търговище да ви бъде издадено удостоверение за настоящ адрес, за наследници, разрешително за строеж или друго, когато документът бъде готов, от кметството ще ви информират на мобилния телефон. Към момента обаждания се правят за 30 от общо 139 административно-технически услуги. Роботизирана система два пъти дневно..

публикувано на 30.08.24 в 08:50
Мисионис

Тайните на реставрацията

Последните открития от археологическите разкопки в региона – уникалният оловен печат в Плиска и находките в древния Мисионис, дадоха повод да потърсим хората, които разкриват богатството на артефактите.  „В България, която е изключително богата на културно наследство, трябва да има много специалисти реставратори. Обектите ни страдат от липсата на..

публикувано на 30.08.24 в 08:45

Колко струва кубче лед?

Все още сме в сезона на пътуванията и почивките. И морето, и планината привличат туристи, а докато отмаряме, често посещаваме и заведения. Във всеки активен сезон обаче, има по няколко драстични случая, които скандализират посетителите – някъде налагат такса климатик, другаде плащаме за резен лимон или кубче лед.  Какви са правата ни на клиенти и..

публикувано на 30.08.24 в 08:18