Предстои рекултивация на депото в Руен

Има ли нерегламентирано сметище до село Руен и предприети ли са мерки за извозване на отпадъците, попита министъра на околната среда и водите Нено Димов депутатът от ПП ГЕРБ-Бургас Ася Пеева в рамките на днешния Парламентарен контрол. В..

публикувано на 20.04.18 в 15:39

Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път

32 хиляди декларации са подадени в НАП Бургас от началото на кампанията за деклариране на доходите на физическите лица. От тях с електронен подпис са 6 200, а с персонален идентификационен код са 9 800. Почти всяка втора декларация за облагане на..

публикувано на 20.04.18 в 15:28

Денят на отворени врати в гимназията за чужди езици "Васил Левски"

Своите 55 години принос в родното образование отбелязва Профилираната гимназия за чужди езици "Васил Левски". Постиженията й по прилагането на различни новаторски подходи днес бяха демонстрирани пред ученици и преподаватели от други учебни..

публикувано на 20.04.18 в 14:24

Валидаторите в тролеите трябва да заработят в края на април

До края на месец април валидаторите ще заработят и в тролеите и автобусите за кварталите. Това каза в ефира на БНР – Бургас Петко Драгнев, управител на общинския превозвач „Бургасбус“. "Преди Великден двете фирми двете фирми направиха тестове на..

публикувано на 20.04.18 в 14:00

ВМРО - Бургас отбеляза 142 години от Априлското въстание

Със служба в памет на героите и жертвите, ВМРО - Бургас отбеляза 142г от Априлското въстание. Отец Петър отслужи в храм "Св. Св. Кирил и Методий" заупокойна молитва в памет на загиналите, споменавайки много от тях поименно. По този повод от партията бе..

публикувано на 20.04.18 в 13:29

Няма замърсяване на яз. „Парка“ и река Славеева в община Айтос

Не е констатирано замърсяване на яз. „Парка“ и река Славеева с олово от стрелбище, намиращо се в района установи проверка на Басейнова дирекция „Черноморски район“. Представители на община Айтос и на ловно-рибарското дружество „Сокол“ провериха мястото..

публикувано на 20.04.18 в 13:19

В Историческия музей разказват за животните на Странджа

Публичните лекции от образователната програма на Регионален музей - Бургас продължават с темата "Животинският свят на Странджа - многообразен и неповторим". Автор е биологът от Природонаучния музей Божана Рибарова-Ходулова, а началото е днес от 16ч в..

публикувано на 20.04.18 в 11:35

Ватерполният „Черноморец” U15 се класира за суперфинала

След три квалификационни кръга и един финал отборът на "Черноморец" стигна до финалната четворка от държавното първенство по водна топка за момчета до 15 г. Момчетата на старши треньора Петър Йонов се класираха сред четирите най-добри отбора в страната и..

публикувано на 20.04.18 в 11:26

Събин Тодоров представя за първи път в България новата си авторска музика

Завръщането в Бургас е като завръщане в роден дом. Това отбелязва Събин Тодоров преди концерта  си с Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов утре вечер в експо център Флора. Събин Тодоров е роден през 1966 година в Бургас. През 1991 година завършва..

публикувано на 20.04.18 в 11:19

Всички пострадали при катастрофата край Вакарел са изписани

13-годишното момче, което пострада при катастрофата край Вакарел на 13 април, е изписано, съобщиха от болницата "Пирогов". Седмица след инцидента всички пострадали вече са изписани от здравното заведение.  След удара на АМ „Тракия“ между автобус и..

публикувано на 20.04.18 в 11:16