Започна рекултивацията на спряното депо за битови отпадъци в Несебър

Кметът на Община Несебър Николай Димитров даде начало   на дейностите по рекултивация на спряното от експлоатация депо за битови отпадъци в землището на село Равда. Ще бъде извършена техническа и биологична рекултивация на засегнатите от сметището..

публикувано на 20.09.19 в 14:23

БСП - Бургас официално се регистрира за местните избори

БСП - Бургас официално се регистрира в Общинската избирателна комисия за участие в местните избори, които ще се проведат на 27 октомври. Необходимите документи бяха внесени от Живко Господинов - председател на ОбС на БСП - Бургас и Николай Тишев –..

публикувано на 20.09.19 в 13:44

Готов е младежкият клуб в кв. Долно Езерово

Младежи от "Долно Езерово" се организират за празнично откриване на новия си квартален клуб. Той се помещава в сградата на читалището. Младите хора от бургаския квартал сами поискаха от кмета Димитър Николов да имат свое място. До броени дни..

публикувано на 20.09.19 в 13:36

Джаз фестивалът "Жълтите павета" в Бургас

Класният джаз фестивал "Жълтите павета" гостува в Бургас на 13 и 14 октомври. Селекционер на бургаското издание е Теодосий Спасов, а домакин на събитието е бургаският драматичен театър  "Адриана Будевска". В първия фестивален ден публиката ще..

публикувано на 20.09.19 в 13:26

Велоалея за Слънчев бряг изгражда община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на изграждането на два обекта на територията на общината.  Първият обект е велоалея, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“  с К.К. „Слънчев бряг“. Строежът е във връзка с..

публикувано на 20.09.19 в 13:25

УМБАЛ Бургас получи термолегло за недоносени бебета, купено с пари от благотворителни бягания

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи ново термолегло за недоносени бебета. То е купено със средства от благотворителни бягания на организацията 5kmrun. В бяганията участваха жители на четири града - София, Варна, Пловдив и Бургас...

обновено на 20.09.19 в 11:55

Коалицията „Демократична България“ издигна адвокат Иво Баев като кандидат за кмет

Коалицията „Демократична България“ издигна като кандидат за кмет на Бургас известния адвокат Иво Баев, който е син и именития бургаски художник Георги Баев.  Пред нерешения дълги години проблем с „жабарника“в центъра на града, на площад..

публикувано на 20.09.19 в 11:54

"Паламудени вдъхновения и странджански седенки" през почивните дни в Ахтопол

Четвъртото издание на фестивала "Ах! Паламуда" ще се проведе през почивните дни в Ахтопол. Предвидени са разнообразни събития, посветени на автентичната храна, традиционните и съвременни изкуства, Есенните празници в морския град се провеждат под..

публикувано на 20.09.19 в 11:28

Откриват изложба с рисунки от пленера, посветен на художника Руси Стоянов

Изложбата с рисунки от пленера, посветен на художника Руси Стоянов, ще бъде открита на 23 септември, понеделник, от 18.00 часа в галерия "Ателиер" на улица "Възраждане" № 25. Творбите са от детския пленер "Бургас през погледа на Руси Стоянов", който се..

публикувано на 20.09.19 в 10:44

Крайбрежната алея на Поморие ще се обогати с 4 нови дървени пластики

Четири нови дървени фигури ще подсилят арт атмосферата на крайбрежната алея в Поморие. Произведенията на изкуството са създадени в рамките на международния пленер "Светът и море", организиран от Община Поморие и НЧ "Просвета 1888". За 18-та година..

публикувано на 20.09.19 в 10:40