80 бегачи ще участват в първото издание на крос Morning Run Burgas

Над 80 бегачи са се записали за първото издание на кроса Morning Run Burgas, който се организира от Спортен клуб Бегач съвместно с Община Бургас. Стартът е в 9 часа на 21 октомври, неделя. Дистанциите на кроса са три: 5, 10 и 20 км. Стартовата..

публикувано на 19.10.18 в 10:09

Започва делото срещу Борислав, убил с ритници сестра си

Делото срещу Борислав Стоянов, който е подсъдим за смъртта на сестра си ще се гледа днес в Окръжен съд - Бургас. Мъжът, според обвинението, я е ритал в корема,  разкъсал черния ѝ дроб и жлъчния мехур след възникнал спор между двамата. Въпреки спешната..

публикувано на 19.10.18 в 08:45

Стоматолози популяризират силанизацията на детските зъби със семинар в Бургас

Семинар за популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст ще се проведе днес  в Бургас. В него  участват стоматолози, директори на училища, учители и родители. Лектори ще бъдат д-р Николай..

публикувано на 19.10.18 в 08:28

Първият фестивал на маскарадните игри - с изложение и пъстро дефиле

Кукерски маски от преди 300 години ще могат да видят бургазлии в Първият фестивал на маскарадните игри. Той  ще предложи на посетителите си    дефиле  и изложение със  занаятчийска продукция. Организаторите заявяват желанието си да не правят дублиране..

обновено на 19.10.18 в 08:11

Плочата с петолъчка в Механото предизвика дебат между общински съветници (обновена)

Искането за премахване на табела с имената на загинали в борбата срещу капитализма и фашизма от входа на Механотехникума породи дебати в постоянната комисия по образование и вероизповедания на Общинския съвет. Пропаганда ли е това или не спориха..

обновено на 19.10.18 в 07:52

Трима айтозлии са задържани за побой, млад мъж е с комоцио

Трима айтозлии са задържани за побой над 28 - годишен мъж също от Айтос. Побоят е станал след полунощ на на 18-ти октомри в района на улица “Бяло море”.  Oбразувано e досъдебно прозводство за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, за..

публикувано на 19.10.18 в 07:17

Александра Сърчаджиева в "Укротяване на опърничавата"

„Укротяване на опърничавата” от Уилям Шекспир е гостуващият спектакъл на 24 октомври в НХК от 19 часа. Сценичен вариант и постановка - Ивалин Димитров, постановката  е на драматичен театър Стара Загора с участието и на Александра Сърчаджиева.  Два..

публикувано на 18.10.18 в 18:10

2,2 млн.евро ще получи Бургаска област за възстановяване на инфраструктурата след наводненията преди година

Комисарят по регионална политика Корина Крецу  информира днес, че  Бургаска област ще получи над 2,2 млн. евро за преодоляване на щетите от природните бедствия в периода 25-30 октомври 2017 г.  „Помощта е получила одобрението на Европейската комисия и..

публикувано на 18.10.18 в 17:35

В с.Глушник детската градина е с нов покрив

Извършен е основен ремонт на покрива на сградата на детската градина в село Глушник. Средствата за ремонтните дейности са осигурени от Община Сливен. Изградена е нова дървена покривна конструкция, състояща се от ребра,дъсчена обшивка. Покритието е от..

публикувано на 18.10.18 в 16:37

Променят нормативна уредба за по-голям контрол в опазването на горските територии

„Вие сте стопаните на горските територии и най-добре познавате проблемите в тях. Необходимо е още по-активно взаимодействие между държавните предприятия и регионалните дирекции по горите, за да се намерят нови и конструктивни решения, които да имат..

публикувано на 18.10.18 в 16:22