Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 13-ти февруари

Зимата на напомня за себе си и 13-ти февруари идва с жълт код за силен и ураганен вятър – „казаха го по радиото“! Е, добро утро на 13-ти февруари, световният ден на радиото – медията, с най-високо доверие, защото от как съществува, се знае, че щом е казано по радиото, значи е истина!

За свежо и приятно начало на сряда, ето какво предлагаме в сутрешния ефир на БНР - Бургас.  Акцентите до 10.00 ч.:

В темата ни днес - Защо общинското дружество Бургаски пазари продава 14 дка. имот на Хлебозавода? Предложението се разглежда от общинските съветници, след което предстои да се разисква и гласува на общинска сесия.

В рубриката ни за здраве - Менютата в училищните столове ще бъдат обсъждани всеки месец. Целта е храната да бъде според желанието на учениците, но и съобразена със здравето им.

В минутите за култура ще ви разкажем повече за Световния ден на радиото, който отбелязваме днес.

Изложба живопис, с автори от Велико Търново гостува в галерия Бургас.  Марчел и Жаклина Ямелиеви са семейство художници, чиито живот и творчество се преплитат по много интересен начин. Подробностите очаквайте в минутите преди 10.00ч.

Преглед на печата и хороскоп очаквайте още в срещата ни тази сутрин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 МАРТ!

Ротация или избори? И днес въпросът виси със страшна сила. Ще получим ли отговор или политическия сюжет прави заявка за сериал-тече обратното борене до 12 часа, новият срок, който ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си дадоха, за да изгладят различията си, както бе посочено по споделянето на властта. И още акценти в утрото на 19 март: Засилено полицейско..

публикувано на 19.03.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 18 МАРТ:

Прави това, в което вярваш и вярвай в това, което правиш. Всичко останало е загуба на време и енергия.  Добро утро в понеделник! Думите на днешния ден ще са доверие, равнопоставеност, споразумение и избори. Яснота в политическата ситуация ще има в 12 часа, след връчването на първия мандат за съставянето на правителство. До тогава, делникът си заслужава..

публикувано на 18.03.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Добротворци в действие“ ще ви разкажем за благотворителната кампания „Да помогнем на Раян да..

публикувано на 17.03.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 17 МАРТ!

На Сирни Заговезни в лежерния неделен следобед ще се носим заедно на вълните на БНР-Бургас между 13 и 15 часа. Днес ще бъдем справедливи и ще разделим двата часа на предаването 50 на 50 за жени и мъже. В първия ще ви срещнем с фотографа, журналисти   моден инфлуенсър Валерия Белчевска, която ще ни сподели своите размисли по темата работеща..

обновено на 17.03.24 в 11:40

Нова класация на Острова за набиращата популярност кънтри музика

Изгряващата кънтри звезда от Нешвил Conner Smith е първият шампион в нова британска еърплей класация, появила се в неделя. Хитът му Creek Will Rise, който неотдавна влезе в Hot 100 на Billboard е на върха в първото издание на UK Country Radio Airplay Chart. Новата класация е съвместен проект на Radiomonitor и Country Music..

публикувано на 16.03.24 в 12:00

Булевард "Демокрация" на 15-ти март

Един туристически акцент и тема, която следим - м оже ли бургаското летище да работи целогодишно и да приема повече полети, това бе една от темите дискутирани с кметове и бранш при областния управител. За втора поредна година лекари и служители на министерството на вътрешните работи дариха кръв. За кампанията ви разказваме след малко в първия час.  В..

публикувано на 15.03.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 15 МАРТ:

Днес е първият ден от двудневния траур, който беше обявен по повод кончината на патриарх Неофит. Опелото му ще бъде в събота в храм "Св. Александър Невски" в София. Не отлагайте за утре това, на което можете да се насладите сега. Нищо не се повтаря. Ето и екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще представя Ивайло Пеев, водещ е..

публикувано на 15.03.24 в 06:30