Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 31 октомври

Темите в предаването :

Продължаваме да следим отзвука след местните избори, на фокус днес са кметовете на Поморие и Приморско.И двамата печелят на първи тур и са от ГЕРБ. Първата община отново ще бъде управлявана от  Иван Алексиев, който е начело от 2011 г. .За него това ще бъде 4- ти пореден мандат. За пръв Иван Гайков ще оглави Приморско. Каква е равносметката след вота и какви ще са приоритетите следващите четири години, ще чуем в интервютата на Петя Михова и Петя Янакиева.

Първа оставка след изборите. Тя дойде от редиците на БСП. Председателят на общинската организация в Бургас Живко Господинов се разделя с поста по свое желание, повече за мотивите му, след 17 часа.

В деня на Черно море  как ще бъде опазвано то от ИАРА, която чрез  проекти по програмата за Морско дело и рибарство получава 1 млн. 760 хил лв. Подробности от Свобода Атанасова.

Още за любимото море в рубриката "Знаете ли,че".

Волейболистите от „Дея Спорт“ излизат утре в Бургас, за да  срещат реванш от европейския клубен турнир за „Чалъндж къп“ срещу словенския „Триглав Кран“.Повече за мача в репортаж на Валентин Будаков.

И днес ще коментираме скандала с машините, ще разберем кои са най-интересните постове в социалните мрежи,ще има и  трафик информация и културен афиш.





По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Теодора Кралева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за фондация „Майки за донорството“, която отбеляза през тази..

публикувано на 26.05.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

Не винаги е необходимо да се търси смисъл в живота. Понякога се опитвайте да намерите удоволствие в него. Неделята е ден подходящ за това и ние ви каним на релакс и сладки приказки в следващите 2 часа. Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка Бакърджиева:  Ето темите и гостите ни: -   „Мисис Бургас 2024“ Десислава Димитрова..

публикувано на 26.05.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 25 май

Празници и делници се преплитат тази майска седмица, давайки един по-позитивен поглед към седмичните събития. В Бургас вчера се проведе най-мащабното шествие за 24 май. В него се включиха над 11 хиляди ученици и просветни дейци, които озариха централните улици на града. В ушите ми още отеква и броенето на абитуриентите, които сега вероятно си..

публикувано на 25.05.24 в 08:48

"Булевард Демокрация" на 24 май

"Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени да пишат славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ или ЖИВОТЪ“ Тези думи изписва Черноризец Храбър в своето произведение "За буквите" от края на IX век...

обновено на 24.05.24 в 14:59

"Булевард Демокрация" на 23 май

Темите в предаването: Кои са темите, които вълнуват младите хора у нас. Какви законодателни промени са нужни според тях и ще гласуват ли? Ще говорим в студиото със Станислав Илиев, който бе представител на Югоизточна България в първото Младежко народно събрание. Протест на хотелиери в Слънчев бряг заради забавена т.н " украинска "..

публикувано на 23.05.24 в 14:07

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 МАЙ!

Свеж поглед към събитията от деня, разнообразие от гласове на цветни и смислени хора обещаваме на 23 май. Добро утро на вълните на БНР Бургас! Настройваме се празнично, доказват го и акцентите ни в четвъртък: Община Бургас отличи 22 творци и екипи на културни институции по повод 24 май. Събитието в навечерието на празника се състоя в..

публикувано на 23.05.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 22-ри май

Архитектурният проект за изграждането на Фармацевтичен факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" бе представен днес във Висшето учебно заведение. Новата модерна сграда и прилежащите й части ще са на площ от 153 декара. Вече е изработен идеен проект, за който бяха отпуснати 220 хиляди лева. Повече в първия час. Също тогава -   86 бургаски..

публикувано на 22.05.24 в 14:50