Южнокорейският президент поиска по-голяма активност от ООН за мирно решаване на кризата със Северна Корея

публикувано на 21.09.17 в 20:45

Южнокорейският президент Мун Дже-ин призова ООН да играе по-активна роля за мирното решаване на севернокорейския ядрен проблем, като посочи, че това е най-належащият въпрос, пред който е изправена в момента световната организация, предаде агенция Йонхап. В първата си реч пред Общото събрание на..

Тръмп разширява санкциите срещу Северна Корея

публикувано на 21.09.17 в 20:30

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ, който ще разшири възможностите на властите да налагат санкции на чуждестранни..

Президентът Румен Радев призова американския бизнес да инвестира повече в България

публикувано на 21.09.17 в 20:08

На работна среща в Ню Йорк президентът Румен Радев призова бизнес общността в САЩ да използва благоприятните условия, които страната ни..

Подготвя се промяна в европейското законодателството по механизма за обратното начисляване на ДДС

публикувано на 21.09.17 в 20:40

Възможно е догодина да има промяна в законодателството по механизма за обратното начисляване на ДДС, така че практиката да обхване още стоки и да продължи да се прилага и след 2018 година. Законодателното предложение все още се обмисля от Европейската комисия, съобщи директорът на дирекция..

Владислав Горанов: Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази

публикувано на 21.09.17 в 16:52

Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази, съобщи финансовият министър Владислав Горанов . Размерът на данъците няма да се променя,..

Производителите на плодове ще получат извънредно подпомагане

публикувано на 21.09.17 в 16:38

Българските производители на плодове ще получат извънредно подпомагане като компенсация за загубите след забраната за износ на някои продукти от..