Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Геофизикът проф. Бойко Рангелов: Черно море е пълно със загадки за учените

Колкото повече научаваме за Черно море, толкова повече загадки се появяват. Това каза пред БНР геофизикът от Минно-геоложкия университет проф. Бойко Рангелов. „Черно море е уникално създание на Земята. Май няма друго такова море с такива..

публикувано на 25.07.19 в 13:09
Надежда Динева - автор на

Надежда Динева: Тероризмът цели да всява страх, трябва предефиниране на сигурността

Киберпрестъпността нанася поражения, съизмерими с конвенционалния тероризъм, е изводът на автора на „Орденът на скорпионите“ Надежда Динева. Според нея случаите в Сарафово, с младежа от Пловдив, събирал материали за бомба на тавана и хакването на..

публикувано на 25.07.19 в 10:32

Анатоли Петров: Висоцки е извън времето си

„България е една от страните, в които творчеството на Владимир Висоцки среща страхотен прием и тук той е оценен още приживе.“ Това каза пред БНР Анатоли Петров, автор на книга за легендата Висоцки. „Той самият казва, че никога не е предполагал,..

публикувано на 25.07.19 в 09:10
Милен Хальов

Милен Хальов, който обича да разказва истории

Преподавателят по рисуване в частно софийско училище Милен Хальов е роден в Русе. Учил е в Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в родния си град. По-късно завършва анимационна режисура в НАТФИЗ. Преди месец излезе романът му "Кало..

публикувано на 24.07.19 в 16:30
Иван Панкев

Пътешественикът Иван Панкев: Да пътуваш означава да разбереш по-добре себе си

Фотограф, пътешественик, компютърен инженер. Казва се Иван Панкев. Прави филми за непознатите планини. Извървял е Ликийския път, изминал е пеша над 600 километра в Нова Зеландия и е пропътувал 2 500 км с товарни лодки по Амазонка. Посрещал е..

публикувано на 24.07.19 в 09:50
Картата, която чрез презареждане, ви дава възможност да ползвате различни видове транспорт в турския мегаполис.

Полезни съвети при екскурзия в Истанбул

Ако сами организираме своята екскурзия, пътуването до всеки град, който искаме да посетим, не започва с това да се озовем първо пред някоя величествена крепост, катедрала или живописна улица, а с някои битови подробности. Как те да не влошат приятното..

публикувано на 21.07.19 в 11:34

Експертът Райчин Рачев: Десетки са хакванията на системите на държавните институции

Има д есетки случаи на пробив в информационните системи на държавните институции, както се случи с тази на НАП. Това заяви пред "Нощен Хоризонт" създателят на СИСКО-академия Райчин Рачев. По думите му информацията за хакерските атаки..

публикувано на 20.07.19 в 23:40

Комплекс Двореца в Балчик - реверанс към различни религии

„Всеки един, който е минал през това място, е толкова щастлив, че винаги се връща“. Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ Жени Михайлова, директор на Държавния културен институт Двореца.        Туристите идват, за да се докоснат до природа,..

публикувано на 17.07.19 в 15:37

За кактусите през зимата, белите скали и гръцкия полъх от миналото

„Цяла България се е юрнала в Гърция, а като се замислите нашето цяло Черноморие – от север на юг, все са били гръцки колонии преди 2 хиляди години.“ Това каза  директорът на Ботаническата градина в Балчик  Красимир Косев пред БНР.  „Обичам..

публикувано на 17.07.19 в 13:48

Николай Ангелов: Балчик е профилиран за семеен туризъм

„В Балчик нямаме проблем с шума, нямаме дискотека или заведение, която да работи на открито. Ако се разходите, ще видите, че от всички заведения, в две има жива музика и в 23-23.30 часа приключват.“ Това обясни пред БНР кметът на Балчик Николай..

публикувано на 17.07.19 в 12:01