Мирослав Иванов с първи самостоятелен албум

Снимка: Архив

Мирослав е безспорно сред най-търсените и уважавани български китаристи. В периода 1997–2007-а участва като концертен и студиен музикант в проекти на най-големите имена у нас като Стефан Вълдобрев, Дони и Момчил, Арабел Караян, Васил Найденов, Камелия Тодорова, Васил Петров, Динамит Брас Бенд, Д2, Ваня Щерева, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Митко Щерев, немската група DE PHAZZ.

Възпитаник на Музикалното училище в Шумен, след като е основал първата си група DVX, с която по-късно издава първия си албум. Завършва софийската Музикална академия и става член на Balls Band (1995), с която две години участва в известното ТВ шоу “Как ще ги стигнем”. По-късно става част от фънки-джаз бандата Infinity, в която вече е не само китарист, а и композитор. Бандата взема участие в най-големите джаз фестивали у нас, както и в Лайпциг; издава два албума: "Happy Man Blues" и "Колкото толкова".

През 2001-ва г. Мирослав създава група SAFO, с която реализира албума “Колело от сънища”. SAFO печелят наградата за откритие на годината на БГ радио (2003), а през 2004-а са вече Група на годината.

През 2008-а г. е китарист и основен композитор. Групата записва албум, свири на множество фестивали в Ирландия, както и на SolFest в Англия. През 2011-а г. е отново в България, за да запише албум със създадения от него самостоятелен инструментален авторски проект.

През 2013-а година Мирослав Иванов представя своя дебютен албум с концерт- промоция и национално турне. Албумът носи името DIRECTIONS и е пуснат за разпространение съвместно с лейбъла Music Clinic Records.

Албумът съдържа само авторски пиеси на Мирослав Иванов, стилът на музиката може да бъде определен като world с елементи на jazz и blues и в основата си е инструментален.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Станислав Пандин - Траша: С творческия хаос се разбираме чудесно

Какво би излязло от хлапе, което на 11 години отива със сестра си до ЦУМ, за да си купи китара? Най-вероятно то става музикант. Станислав Пандин, по-известен като Траша, днес работи в Държавната агенция за закрила на детето и преподава в Софийския университет. В продължение на 13 години е училищен психолог, а с адвокат Йордан Костов..

публикувано на 19.10.18 в 12:10

Левон Манукян: Иван Маринов ме научи на много

Навършиха се 90 години от рождението на големия български композитор и диригент Иван Маринов. За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Левон Манукян, който е негов ученик, сподели: „Определено това е едно от емблематичните имена на българската диригентска школа – име, което не само остави почерк в нашата българска музикална култура, но и извън..

публикувано на 18.10.18 в 15:56

Мария Торо: Щастлива съм да донеса музиката си в България

Вторият концерт в „София лайв клуб“ от Фестивала за нова музика от Испания и Латинска Америка ще бъде тази вечер от 20 часа. В предаването „Хоризонт до обед“ флейтистката Мария Торо каза, че е щастлива за това, че има възможност да донесе музиката си в България. „Когато започнах да свиря на флейта, разбрах, че това е най-добрият начин да..

публикувано на 18.10.18 в 12:22

"Акага": Хуморът ни крепи заедно, това е концепция на групата ни

„Фънкът ни събра като група. Човек трябва да има сърце към рока, за да свири фюжън". Така се представиха в предаването „Нощен Хоризонт“ Красимир Куртев и Петър Главанов от „Акага“. Краси е бас китарист и вокалист на бандата, а Пепи е китарист. Джазът и фънкът са в основата на музиката на „Акага“, а в годините влизат елементи от..

публикувано на 17.10.18 в 15:23

Гастрол на Пекинската опера в Тел Авив

Лекция пред израелски оперни дейци и меломани предшества гостуването на Пекинската опера или както в Китай се нарича – Национален театър Бейджин. От китайския културен център бяха поканили преподаватели от училището към операта, защото знаеха, че названието „опера“ е дадено от европейците, но това сценично изкуство е доста различно от традиционното..

публикувано на 17.10.18 в 08:18