Мирослав Иванов с първи самостоятелен албум

Снимка: Архив

Мирослав е безспорно сред най-търсените и уважавани български китаристи. В периода 1997–2007-а участва като концертен и студиен музикант в проекти на най-големите имена у нас като Стефан Вълдобрев, Дони и Момчил, Арабел Караян, Васил Найденов, Камелия Тодорова, Васил Петров, Динамит Брас Бенд, Д2, Ваня Щерева, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Митко Щерев, немската група DE PHAZZ.

Възпитаник на Музикалното училище в Шумен, след като е основал първата си група DVX, с която по-късно издава първия си албум. Завършва софийската Музикална академия и става член на Balls Band (1995), с която две години участва в известното ТВ шоу “Как ще ги стигнем”. По-късно става част от фънки-джаз бандата Infinity, в която вече е не само китарист, а и композитор. Бандата взема участие в най-големите джаз фестивали у нас, както и в Лайпциг; издава два албума: "Happy Man Blues" и "Колкото толкова".

През 2001-ва г. Мирослав създава група SAFO, с която реализира албума “Колело от сънища”. SAFO печелят наградата за откритие на годината на БГ радио (2003), а през 2004-а са вече Група на годината.

През 2008-а г. е китарист и основен композитор. Групата записва албум, свири на множество фестивали в Ирландия, както и на SolFest в Англия. През 2011-а г. е отново в България, за да запише албум със създадения от него самостоятелен инструментален авторски проект.

През 2013-а година Мирослав Иванов представя своя дебютен албум с концерт- промоция и национално турне. Албумът носи името DIRECTIONS и е пуснат за разпространение съвместно с лейбъла Music Clinic Records.

Албумът съдържа само авторски пиеси на Мирослав Иванов, стилът на музиката може да бъде определен като world с елементи на jazz и blues и в основата си е инструментален.