Л. Манукян: Необходими са 60 000 лв. за Рехабилитационен център за деца със синдрома на Дюшен в Бургас

Снимка: БГНЕС

Необходими са 60 000 лева за изграждане на Рехабилитационен център за децата, страдащи от синдрома на Дюшен, в Бургас. Това каза диригентът Левон Манукян, заместник-председател на фондация "Щедрост за живот" по повод започващата благотворителна кампания в подкрепа на деца, страдащи от прогресивна мускулна дистрофия тип "Дюшен". Заболяването е нелечимо и засяга само момчетата. Няма специализирана техника за лечението. НЗОК отпуска средства за 40 специализирани рехабилитационни процедури, а световните стандарти изискват ежедневни сесии, допълни Манукян.

В Бургас са около 10 деца, в България  - около 100 са регистрирани. С концерти, с ДМС, с банкови сметки, с благотворителни мероприятия, изложби - по всякакъв начин ще събираме пари, като се обръщаме към много известни български имена, които да подкрепят морално с името си нашата кампания и в списъка фигурират и две световноизвестни имена, с които аз всъщност съм работил като диригент.


Целта ни е да се открият рехабилитационни центрове в България. В Бургас са необходими около 60 хиляди лева, за да можем да подпомогнем този рехабилитационен център и да осигурим специалист-рехабилитатор, логопед, психолог и музикотерапевт.

Интервюто на Петър Волгин с Левон Манукян можете да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33