Ана Боянова получава наградата "Блага Димитрова"

Тази вечер в Музикалното училище "Любомир Пипков" в София Ана Боянова ще получи наградата "Блага Димитрова" за автобиографичния си роман "Да се родиш виновен". Наградата се връчва всяка година на жена-писател за творба, публикувана предходната година. 

В романа авторката описва трудното си детство без майка, самотата, мизерията, както и поуките и растежа на духа. Отраснала без родители, под грижите на баба си, малката Ана намира утеха в музиката, в книгите, а несгодите каляват характера й и оформят мирогледа й.

Какво е изречението, което си е приготвила, ако има щастието да види майка си след толкова години, възможна ли е прошка, как да престанем да търсим извинение за всичките си житейски неприятности в трудното си детство, какво е здравословното отношение към материалния свят - отговор на тези въпроси Ана Боянова дава в интервюто на Светлана Дичева в предаването "Графити по въздуха".
ВИЖТЕ ОЩЕ

Христо Бойчев: "Оркестър Титаник" е пиеса за нещата, които пишем с главна буква

"Оркестър Титаник" е българската премиера за този сезон на Сатиричния театър Алеко Константинов в София. Пиесата на Христо Бойчев, под режисурата на проф. Румен Рачев, е една истински успешна пиеса, поставяна години наред в над 40 държави. Водещата идея в "Оркестър Титаник" е общочовешка, пиесата е космополитна и разсъждава за важните неща в живота,..

публикувано на 16.01.19 в 17:27

Христо Бойчев: "Оркестър Титаник" е пиеса за нещата, които пишем с главна буква

"Оркестър Титаник" е българската премиера за този сезон на Сатиричния театър Алеко Константинов в София. Пиесата на Христо Бойчев, под режисурата на проф. Румен Рачев, е една истински успешна пиеса, поставяна години наред в над 40 държави. Водещата идея в "Оркестър Титаник" е общочовешка, пиесата е космополитна и разсъждава за важните неща в..

публикувано на 16.01.19 в 17:20

Явор Милушев издаде автобиографична книга

Актьорът и общественик Явор Милушев издаде автобиографичната „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“. Премиерата е на 21 януари от 18:30 ч. в НДК. За БНР той сподели, че първо е написал заглавието и обясни, защо книгата е „Апокриф…“:   „ Заради несъвместимостта между това, което ни представят, с това, което ние виждаме. Ние..

публикувано на 16.01.19 в 15:20

Утре е премиерата на преработено издание на "Спътник на радикалния мислител"

Премиерата на третото преработено и допълнено издание на „Спътник на радикалния мислител“ е утре в Младежкия театър. В изданието има много политически прогнози в текстовете. Част от есетата и текстовете на Алек Попов питат – нация в развод ли сме. „Това е устойчив процес на фрагментаризация на обществото, който по някакъв начин е може би..

публикувано на 16.01.19 в 12:51

Луиджина Педи: Матера се възроди, запазвайки собствената култура

Матера се възроди, запазвайки собствената култура, заяви пред БНР Луиджина Педи – директор на Италианския институт за култура в София. Тази събота италианският град ще открие официално своята година като Европейска столица на културата. „До преди няколко години Матера беше наречена „срамът на Италия“, защото беше абсолютно изоставен град...

публикувано на 16.01.19 в 11:51