Деница Петрова: Екологичното земеделие дава хранителна независимост

В момента се произвежда храна в достатъчни количества, за да изхрани населението на Земята два пъти, но тя не се разпределя равномерно. Индустриалното земеделие изисква все повече и все по-отровни пестициди, заради които умират пчелите. Освен вредителите пестицидите убиват и много полезни насекоми. Това каза Деница Петрова от "Грийнпийс – България" за предаването "Хоризонт до обед":

Екологичното земеделие, то е единственото решение. То дава една хранителна независимост. Когато всяка една общност, или когато хората сами произвеждат храната си, или когато тя се произвежда на по-малки единици. Фермерите захранват по-малки общности. Тогава всъщност те могат да бъдат независими от големите компании, които произвеждат цялата химия, но те произвеждат и семената.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима души загинаха при тежка катастрофа в района на ловешкото село Малиново

Възстановено е движението по главния път София-Варна в района на ловешкото село Малиново.  Трима души загинаха при тежката катастрофа в този участък на главния път София-Варна. Инцидентът е станал малко преди 9 часа тази сутрин. Челно са се сблъскали два леки автомобила.  На място загиват трима души от Горна Оряховица – жена на 46 г. и дама..

обновено на 28.05.17 в 17:10

Над една трета от полетите на "Бритиш еъруейз" от "Хийтроу" са отменени

Над една трета от полетите на "Бритиш еъруейз" от летище "Хийтроу" бяха отменени, предаде Би Би Си. Вчера компанията пострада от срив в компютърните си системи, който причини отмяна и забавяне на полетите на хиляди пътници. Авиопревозвачът съобщи, че днес всички полети на дълги разстояния ще излетят от "Хийтроу", но ще има забавяния. Компанията призова..

публикувано на 28.05.17 в 17:06

Стачка на персонала отмени 200 полета на Алиталия

Италианската авиокомпания отмени днес 200 полета заради стачка на част от персонала, предаде Франс прес. Комапнията е пред фалит и в началото на месеца, по молба на акционерите, премина с решение на италианското министерство на транспорта под административно управление. Това стана, след като синдикатите отхвърлиха план за преструктуриране, който..

публикувано на 28.05.17 в 17:03
Корнелия Маринова

Нови социални жилища за нуждаещи се в Ловеч

В ловешкия квартал „Гозница“ ще бъдат създадени социални жилища за крайно нуждаещи се семейства, самотни майки, хора с увреждания и други нуждаещи от общината. Финансирането от над 2 милиона лева е осигурено по оперативната програма "Региони в растеж". Новите социални жилища в Ловеч, ще са с капацитет 151 души. Те ще бъдат настанени в 48 основно..

публикувано на 28.05.17 в 16:51
Йордан Василев

Отиде си писателят Йордан Василев

Почина Йордан Василев - писател и политик, един от създателите на СДС, първият главен редактор на в. "Демокрация", депутат във Великото народно събрание и в 36-ото Народно събрание.   В предаванията на БНР Йордан Василев разказва за творческия процес, България и приятелите: Нямам навика да почивам. Аз работя всеки ден и със съпругата ми, Бог да я..

публикувано на 28.05.17 в 16:22