Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволецът Калоян Костадинов: Самият факт, че някой е посетил пострадалите от наводнението в Добрич, е помощ

Снимка: БГНЕС
Доброволецът Калоян Костадинов заяви в предаването "Преди всички", че всеки, който отиде в Добрич да помага, е добре дошъл. Получаваме всеки ден обаждания от адреси, които имат нужда от помощ и изпращаме хора там. Много голяма част от дрехите, които се даряват, не са за летния сезон. Но нито една дреха няма да бъде върната, а хората имат нужда от доброволческа подкрепа. Самият факт, че някой е отишъл при хората, които са загубили цялата си покъщнина, е помощ. Доста хора не искат да даряват през фондация, а търсят конкретно семейство. Когато някой доброволец се обади, не зная защо, всички живеят близо до районите, населени с българи. Но това го виждам като проблем и дано не прерастне като социално напрежение.

Костадинов призова хората да помагат с труд. На първо място, къщите да бъдат изчистени. Нека да не забравяме страдащите, дори и другата и по-другата седмица те ще имат нужда от помощ.

Във Фейсбук групата "Да помогнем на Добрич" има списък на тези, които имат нужда от помощ.

Интервюто на Веселина Миланова с Калоян Костадинов можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Момичета, взети като заложници от групировката

В Нигерия бяха осъдени 125 души, свързани с терористичната организация "Боко Харам"

В Нигерия бяха осъдени 125 души, свързани с ислямистката терористична организация "Боко Харам", съобщава БТА.  Сред осъдените има както бойци от групировката, така и хора, които са ѝ оказвали финансова подкрепа.  "Боко Харам" започна набезите си в Нигерия през 2009 г. и оттогава бяха убити хиляди цивилни, а милиони бяха принудени да напуснат домовете..

публикувано на 27.07.24 в 16:25

"Ловци на бисери" на Старозагорската опера тази вечер във Велико Търново

Летният оперен сезон "Сцена на вековете" във Велико Търново продължава тази вечер с оперния спектакъл "Ловци на бисери". Българското национално радио е медиен партньор на фестивала. На откритата сцена в крепостта "Царевец" се представя Старозагорската опера с класическо заглавие и пренася публиката на остров Цейлон. "Последната..

публикувано на 27.07.24 в 16:18

БЧК получи 6 нови ремаркета за реакция при бедствия, дарение от Австрийския червен кръст

Българският червен кръст получи 6 нови ремаркета за бърза реакция при бедствия, дарение от Австрийския червен кръст от гр Щаер. Специално за церемонията  в София пристигна група от доброволци към Австрийския червен кръс, а дарениуето блеше прието лично от председателя на българската организация акад. Христо Григоров. "Това са 6..

публикувано на 27.07.24 в 16:02

30 палестинци са били убити при израелски въздушен удар в училище в Деир ал Балах

Най-малко 30 палестинци са били убити при израелски въздушен удар в училище в Деир ал Балах в Ивицата Газа, съобщиха палестински източници.  Според изявление на израелската армия целта на атаката е бил команден център на "Хамас". От здравното министерство в Газа уточняват, че ударът е бил нанесен в район, където са разположени разселени семейства...

публикувано на 27.07.24 в 15:39

МОСВ: Няма превишения на средночасовите норми за вредни газове в района на складовете в Елин Пелин

От Министерството на околната среда и водите увериха, че в района на складовете за пиротехнически средства в Елин Пелин няма регистрирани превишения на средночасовите норми за вредни газове като серен и азотен диоксид и озон.  Няма превишения и на осемчасовата норма за въглероден диоксид.  Стойностите за фини прахови частици също са в нормата, уверяват..

публикувано на 27.07.24 в 15:17

Граничната полиция в Гюргево обяви мерки за по-бързо преминаване на границата с България

Териториалният инспекторат на Гранична полиция - Гюргево разпореди мерки за осигуряване на оперативен контрол и намаляване на времето за изчакване на границата с България, където през уикенда се очаква интензивен трафик,..

публикувано на 27.07.24 в 14:51

Патриарх Даниил: Милосърдието е национална добродетел за нас, българите

Да пазим вярата, милосърдието и добродетелния живот. Това ни прави хора!“ – посланието отправи патриарх Даниил на днешния 27 юли, в който почитаме паметта на Светите Седмочисленици и на Свети Великомъченик Пантелеймон. Днес честваме и успението на Свети Климент Охридски.  Патриарх Даниил оглави литургията в столичния храм "Свети Седмочисленици"...

публикувано на 27.07.24 в 14:35