Международен фестивал за поп и рок музика „София” – 2014


Ежегодно за празника на София- „Вяра, надежда, любов“, в столицата се провежда Международен фестивал за поп и рок музика „София” – 2014. В Конкурсната вечер и Гала Концерта на 18-ти септември в зала 1 на НДК ще участват: Маргарита Хранова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Красимир Аврамов, Силвия Кацарова, Дани Милев, Христо Деянов & Skiller, Джина Иванова, Мартина Иванова, Румяна Коцева и Деян Неделчев, Боян Михайлов, Константин Белчев, Славена Даскалова, Sunnie, Stereorush, Малин Иванов, Група Нормално, Яна Овчарова, групите Спринт и Импулс. Песните, достигнали финала на Конкурса за нова българска поп и рок песен „София” – 2014, могат да се чуят в сайта на фестивала- sofiasong.bg. Освен три награди, присъдени от компетентно жури, публиката също ще избере своята песен- фаворит. Тя ще се определи от зрителите в залата, слушателите на БНР, БГ Радио, Радио „Зорана” и зрителите на БНТ чрез дарителски SMS-и, като за съответната песен ще се гласува на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номер на избраната песен на цена 1.20 лв. с ДДС. Събитието и тази година ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри за разкриване на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома” в Панчарево. Още подробности за фестивала от един от организаторите- Пейо Пеев от група „Спринт“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Арканхел: Никога не съм изпитвал страх как ще възприемат "Еструна"

"Искахме да дадем най-доброто от себе си, за да се получи това невероятно качество." Той е  Франсиско Хосе Арканхел Рамос  и във вените му тече испанска кръв, а сърцето му е запленено от необятността на българската фолклорна песен. Познава традицията и за това може да си позволи да експериментира толкова умело. Точно като експеримент се появява и..

публикувано на 25.03.19 в 09:21
Августина и Симеон Серафимови получават отличие от кмета на Плевен Георг Спартански по повод 25 години от създаването на перкусионен състав“Акцент“

Ансамбъл "Акцент" с отличие от общината в Плевен

В Плевен отличиха ученическия перкусионен ансамбъл "Акцент" с „Плакет на Общината“. Отличието се присъжда за принос в музикалния живот и по повод 25 години от създаването на уникалния състав. Създатели на „Акцент“ са известните преподаватели в музикалното училище Августина и Симеон Серафимови.  Поколения техни ученици са дебютирали на сцената, сега..

публикувано на 24.03.19 в 17:36
Павел Терзийски

100 години Нат Кинг Кол с концерти в Пловдив и София

Концерти в Пловдив и София ще отбележат 100-годишнината от рождението на известния американски музикант и певец Нат Кинг Кол. „Освен кадифен и меден глас, Нат Кинг Кол е един виртуозен и изключителен пианист“. Това каза в „Преди всички“ Павел Терзийски - част от квартет, който ще представи пиесите на музиканта в един „забавен джаз..

публикувано на 21.03.19 в 10:16
Уедър Рипорт

Антони Дончев: Музиката на Weather Report дава много поводи за вдъхновение и за полет

Джо Завинул казва в едно интервю "Има много добри музиканти по света, но малко от тях са разказвачи. Е, ние бяхме такива – Разказвачи". Какви приказки останаха разказани в историята на музиката от Weather Report – Групата на Завинул. Истории, които продължават да вълнуват и да бъдат преразказвани. Това ще се случи и на концерта – трибют на Уедър..

публикувано на 20.03.19 в 16:55
Арканхел и

След триумф по света проектът "Еструна" ще гостува в зала 1 на НДК

На 31 март зала 1 на НДК ще бъде подвластна на магията от съчетанието на Български фолклор и фламенко. Това е концертът на международния музикален проект " Еструна" – Арканхел и Нови български гласове под диригентството на Георги Петков. Водещата фигура в Еструна, фламенко певецът Арканхел споделя: "Аз винаги съм се възхищавал на българското..

публикувано на 19.03.19 в 19:23