Международен фестивал за поп и рок музика „София” – 2014


Ежегодно за празника на София- „Вяра, надежда, любов“, в столицата се провежда Международен фестивал за поп и рок музика „София” – 2014. В Конкурсната вечер и Гала Концерта на 18-ти септември в зала 1 на НДК ще участват: Маргарита Хранова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Красимир Аврамов, Силвия Кацарова, Дани Милев, Христо Деянов & Skiller, Джина Иванова, Мартина Иванова, Румяна Коцева и Деян Неделчев, Боян Михайлов, Константин Белчев, Славена Даскалова, Sunnie, Stereorush, Малин Иванов, Група Нормално, Яна Овчарова, групите Спринт и Импулс. Песните, достигнали финала на Конкурса за нова българска поп и рок песен „София” – 2014, могат да се чуят в сайта на фестивала- sofiasong.bg. Освен три награди, присъдени от компетентно жури, публиката също ще избере своята песен- фаворит. Тя ще се определи от зрителите в залата, слушателите на БНР, БГ Радио, Радио „Зорана” и зрителите на БНТ чрез дарителски SMS-и, като за съответната песен ще се гласува на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номер на избраната песен на цена 1.20 лв. с ДДС. Събитието и тази година ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри за разкриване на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома” в Панчарево. Още подробности за фестивала от един от организаторите- Пейо Пеев от група „Спринт“.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Цигуларката Лия Петрова и диригентът Пламен Джуров в студиото на БНР

Цигуларката Лия Петрова: Вълнението на родна сцена е особено

Утре вечер е концертът „Три епохи“ от юбилейния 70-и сезон на Симфоничния оркестър на БНР. В зала "България" ще прозвучат две по-рядко изпълнявани произведения - "Токата" от Димитър Ненов, оркестрирана от Иван Стойков, и Симфония в ре от френския композитор Цезар Франк. Специално за събитието в България пристига и изключителната млада цигуларка Лия..

публикувано на 17.01.19 в 14:53
Маестро Пламен Джуров

Маестро Пламен Джуров репетира с Радиооркестъра за поредния концерт от юбилейния сезон

Диригентът Пламен Джуров - дългогодишен ръководител на камерния ансамбъл "Софийски солисти", вече провежда репетициите за поредния концерт от юбилейния 70-и сезон на Симфоничния оркестър на БНР. На 18 януари от 19.30 часа в зала "България" ще прозвучат две по-рядко изпълнявани произведения: "Токата" от Димитър Ненов, оркестрирана от Иван Стойков, и..

публикувано на 16.01.19 в 18:36
Диригентът Стилиян Киров

Първи концерт на диригента Стилиян Киров със Софийската филхармония

Стилиян Киров е 34-годишен диригент със солидно образование - възпитаник на Музикалната академия в София, École Normale de Musique в Париж и най-престижното висше училище за музика в Ню Йорк - "Джулиард". Българинът вече трупа успехи в САЩ, където в момента е музикален директор на цели три състава: Илинойската филхармония в Чикаго, Symphony in C в Ню..

публикувано на 16.01.19 в 18:04

"Адриана Лекуврьор" от киносезона на Метрополитън

Преди точно половин век великата Рената Тебалди е изнудила тогавашния директор на Метрополитън опера, казвайки му, че ще пее на тази сцена единствено и само в „Адриана Лекуврьор“! Научихме го от сегашния генерален мениджър Питър Гелб в разговор с режисьора Дейвид МакВикар по време на прякото излъчване от Ню Йорк. Ставаше дума за това, че заглавието..

публикувано на 16.01.19 в 17:18

"Ролинг стоунс" са сред хедлайнерите на джаз фестивала в Ню Орлиънс

Легендарните британски рокаджии "Ролинг стоунс" са сред водещите изпълнители на юбилейното 50-о издание на джаз фестивала в Ню Орлиънс, САЩ, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на организаторите и цитирана от БТА.  Сред хедлайнерите на осемдневния фест, който ще се проведе между 25-и и 28-и април и между 2-ри и 5-и май, са също Кейти Пери, "Дейв..

публикувано на 16.01.19 в 12:18