Емил Джасим: Бизнесът има нужда от кадри, които да работят, без да висшисти

Снимка: БГНЕС
Предложението за промяна на 2-степенната образователна система с 4-степенна е разумно, защото бизнесът има нужда от кадри, които да работят, без да висшисти. Това, което липсва на бизнеса, са функционално грамотни млади хора. Това каза за "Хорозонт“ в предаването "Нещо повече“  Емил Джасим от Центъра за образователни инициативи.

Професионалните гимназии в момента не развиват достатъчно добре качествата на завършващите, смята още той.

Джасим коментира и идеята за инкриминиране на насилието в училище и по-точно посегателството над учителя:

Учителят би трябвало да бъде пълновластен господар в класната стая и Министерството, както и Инспекторатът, трябва да го подкрепят в това той да има своя авторитет и да не се ниждае от чужда помощ в налагането на този авторитет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33