Приятели на мотористите, блъснати от турския шофьор, протестираха в София

| обновено на 04.08.16 в 21:29
Снимка: Силвия Великова

Приятели на семейството мотористи, които загинаха, блъснати от турски гражданин, излязоха на масов протест в столицата  Те са недоволни от това, че от няколко дни мъжът е в неизвестност. Тази сутрин Софийският апелативен съд обяви 60-годишния Фарук Бекташ за общодържавно издирване.

Най-дълго мотористите се задържаха пред турското посолство заради подозренията им, че Бекташ е напуснал България с помощта на човек от мисията. Те останаха там близо час без лозунги и скандирания, но периодично форсираха в синхрон двигателите на десетките машини, паркирани пред сградата.

Преди да се преместят пред парламента, мотористите запалиха свещички и и ги сложиха на средата на платното. Напуснаха мястото, конвоирани от полицейски автомобили и временно спряха движението на централния столичен булевард "Васил Левски".

Последната спирка на приятелите на загиналите от колата на Бекташ Бойко и Таня Бойкови беше пред Съдебната палата, където всъщност започна протестът им в края на миналата седмица.

Тогава, като се довери на документа, че турският гражданин има договор за наем на жилище в София, Окръжният съд го пусна под домашен арест. Дни след това Фарук Бекташ изчезна, заради което тази сутрин Софийският апелативен съд го обяви за общодържавно издирване.

Приятелите на загиналото семейство бяха скептични, че мъжът ще получи правосъдие в България, и поискаха да се потърси отговорност на допусналите той да стане поредният съдебен беглец:

Каква отговорност поема съдийката, която го пусна предния път, попита един от тях. 

Къде е този човек? Как е заминал? По какъв начин е напуснал страната, зададе въпроси и друг от недоволните.

По-рано мотористите заявиха, че започват серия от протести. 

Свързани новини

Турският гражданин, който прегази с колата си семейство мотористи край Драгоман, е обявен за общодържавно издирване

Софийският апелативен съд постанови постоянен арест за турския гражданин Фарук Бекташ и го обяви за общодържавно издирване.  Полицията не може да открие Бекташ, който бе поставен под домашен арест с обвинение за катастрофа край Драгоман, при която..

обновено на 04.08.16 в 18:19
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33