Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама загинали неправоспособни водачи при катастрофи във Великотърновска област

| обновено на 19.09.16 в 12:31
Снимка: БГНЕС

При катастрофа на пътя Велико Търново - София на разклона за село Пушево загина 17-годишен неправоспособен мотоциклетист.

Лек автомобил, управляван от 25-годишен мъж, е блъснал задната част на мотора, като след удара мотоциклетът и автомобилът се преобърнали. 17-годишният младеж е загинал на място, а пътничка от леката кола е леко ранена. Взетата проба за алкохол на шофьора на автомобила е отрицателна.

На пътя между село Мерданя и град Златарица във Великотърновска област при инцидент тази сутрин загина и друг неправоспособен водач.

По информация от полицията 28-годишният шофьор от град Долни чифлик е карал кола с висока скорост и при изпреварване на друг автомобил загубил управление, излязъл от платното и се ударил в дърво. По случая е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България и още 16 държави призоваха "Хамас" да приеме плана за примирие

България заедно с още 16 държави призова палестинската групировка "Хамас" да приеме обявения от президента на САЩ Джо Байдън план за примирие в Ивицата Газа. Това става ясно от публикувано от Белия дом изявление.  В него държавите искат от "Хамас" и Израел да направят нужните компромиси, за да се сложи край на войната. Останалите страни, които призовават..

публикувано на 06.06.24 в 18:52
Кристин Лагард говори на пресконференция след заседанието на Управителния съвет на ЕЦБ във Франкфурт на Майн, Германия, 6 юни 2024 г.

Кристин Лагард: Нека няма никакво съмнение в решителността ни да овладеем инфлацията

Европейската централна банка понижи с 25 базисни пункта трите основни лихвени процента. Това е първото намаляване на лихвените проценти от 2019 година насам. Въпреки това експертите във Франкфурт очакват задържане на инфлацията над целевото равнище и прогнозите им са ревизирани нагоре спрямо тези през март. Новите оценки са за обща инфлация от 2,5 на..

публикувано на 06.06.24 в 18:31
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (вдясно) и президентът на Финландия Александър Стуб - Хелзинки, 6 юни 2024

Според Столтенберг няма заплаха от руско нападение срещу страни от НАТО

НАТО не вижда надвиснала заплаха от руско нападение срещу която и да било от страните членки нито по време на руската война срещу Украйна, нито след като тя свърши. Това  заяви днес генералният секретар Йенс Столтенберг в Хелзинки.  "НАТО представлява 50% от цялата военна мощ на света. НАТО е най-силният алианс и целта на колективната ни отбрана - член..

публикувано на 06.06.24 в 18:17
Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън на американското военно гробище в Нормандия след церемонията за отбелязване на 80-ата годишнина от Деня D, 6 юни 2024 г.

Байдън на годишнината от десанта в Нормандия: Няма да обърнем гръб на Украйна

Световни лидери, ветерани и многохилядно множество отбелязват във Франция 80 години от съюзническия десант в Нормандия, поставил началото на важна фаза във Втората световна война за освобождението на Европа от нацистите. Световни лидери ще отбележат годишнината от Десанта в Нормандия Единство и приемственост са посланията, излъчени от Франция с..

публикувано на 06.06.24 в 18:12

САЩ ще предоставят оръжия и боеприпаси за Украйна за още 225 млн. долара

Оръжия и боеприпаси за Украйна за още 225 милиона долара ще предоставят Съединените щати в близките дни. Поредният пакет военна помощ се очаква да бъде обявен официално тази седмица. Украинските власти разпоредиха евакуация на децата и попечителите им от селищата на донецкия фронт. Указанията от Киев са заради концентрирането на руска огнева мощ в..

публикувано на 06.06.24 в 18:11

Напрежение в Босилеградско около проект за нов рудник за добив на оловно-цинкова руда

Публично обсъждане за въздействие върху околната среда (ОВОС) на проект за откриване на нов рудник за добив на оловно-цинкова руда на мините "Подвирови" и "Поповица" в района на с. Караманица, Босилеградско, предизвика опасения за влошаване на екологичната обстановка в района, казаха наши сънародници оттатък границата. От Община Кюстендил..

публикувано на 06.06.24 в 17:53
Канцлерът на Германия Олаф Шолц

Шолц потвърди, че Украйна може да използва западни оръжия за удари на руска територия

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди в реч пред Бундестага позицията на правителството, че Украйна може да използва западни оръжия за удари на руска територия. Германия разреши на Украйна да ползва предоставените ѝ оръжия по цели в Русия "За да се защити от атаки като тези срещу втория по големина украински град Харков, Украйна може да..

публикувано на 06.06.24 в 17:51