А. Ахмедов: Правим организация за настаняване на хората в Хитрино, останали без дом

За съжаление, все още не можем да стигнем до с. Хитрино. След като получим разрешение, имаме готовност, заедно с нашите доброволчески отряди. Пристигат и дарения вече. Молбата ми е дарителите да изчакат, защото самите хора все още ги няма в селото.

Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Очакваме да имаме допуск след приключването на изпразването на цистерните и да поемем нещата с оглед на почистване на това, което е останало. Аз съм в района и правим организация, съвместно с общинската администрация, след като получим този достъп, за настаняване на хората, които нямат къде да живеят

Тук сега се прави анализ на сградите, които могат много бързо и спешно да бъдат пригодени към настаняване на хората, но все още основният проблем е с това, че нямаме достъп до село Хитрино.

Всички евакуирани в момента са настанени при свои роднини в съседните села, коментира Ахмедов, който обясни и защо част от жертвите ще бъдат погребани в съседни села:

Повечето жители на село Хитрино са пришълци от съседните села, т.е. навремето са решили да се установят, но корените им са в съседните села, така че аз предполагам, че това не е голяма драма.

Хората трябва да имат яснота за бъдещето си, категоричен е Ахмедов. 

Аз се надявам и Червеният кръст вече малко по-сериозно, било с психолози, било с това, което те най-добре знаят, все пак да помогнем малко и психически на тези хора. Те имат нужда от това, но предполагам, че в рамките на един-два дена ще се поуспокоим.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33