Очаква се компания да пусне голям обем акции на Българската фондова борса

До края на месеца се очаква голям обем акции да бъдат пуснати на фондовата борса от компания, която досега не е участвала в капиталовия пазар. Това стана ясно при връчването на годишните награди на Българската фондова борса. До средата на годината се очаква да започне и вторичното предлагане на държавни облигации на българския капиталов пазар.

Над 416 млн. лева е оборотът на фондовата борса за миналата година, отчете един от директорите й на борсата Васил Големански. Тази година предстоят няколко стъпки за раздвижване на търговията:

Важен проект, по който работим е свързан със стимулите за развитие на малкия и средния бизнес, и с изграждането на платформа, върху която да бъдат срещани техните интереси.

Миналата година само една компания пусна свои акции на борсата или т.нар. IPO. Депутатът Делян Добрев:

Пожелавам да има поне четири. Мисля, че за две има доста голяма увереност, че ще се случат. Дано да имаме повече, защото това отново ще повиши качеството на капиталовия пазар в България.

Добрев прогнозира изпълнение на поне от 10 от поставените цели в инвестициноната стратегия, одобрена в края на миналата година.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

И. Стойков: Имотът е добра инвестиция, само ако имате цялата сума за покупката му

Към момента няма сигурни сигнали, които да сочат, че ще се обърне тенденцията лихвите по депозитите да падат. Причината е, че самото кредитиране на банките не върви с толкова бързи темпове, каквито имаше преди финансовата криза.  Това каза за предаването "Хоризонт за вас" финансовият анализатор Иван Стойков . Той обясни, че все още..

обновено на 20.01.17 в 16:16

Четиринайсет български фирми участват в световното изложение за земеделие и храни "Зелена седмица"

Четиринайсет български фирми участват със свои продукти в започващото днес световно изложение за земеделие, храни и градинарство "Зелена седмица" в Берлин. Изложението е една седмица и всяка година привлича над половин милион посетители.  България участва за 28-и път със своя щанд в 82-годишния форум. На площ от 140 кв.м родните фирми ще представят пред..

публикувано на 20.01.17 в 08:35

ЕЦБ остави непроменени водещите си лихви

Европейската централна банка остави непроменени водещите си лихви и програмата за количествени улеснения. На първата си пресконференция за тази година гуверньорът Марио Драги отказа да коментира влиянието на политиката на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп и на излизането на Великобритания от Европейския съюз върху еврозоната. От април..

публикувано на 19.01.17 в 19:38

С повече от 10% са се увеличили чуждите инвестиции във Великотърновска област

Преките чуждестранни инвестиции във Великотърновска област се увеличават с 12,5 процента за година и достигат ниво от 121 милиона и 700 хиляди евро. Данните на статистиката показват, че капиталовложенията са съсредоточени основно във Велико Търново, Свищов и Павликени, които са приели 82 на сто от вложените близо 122 милиона евро. Те са насочени основно в..

публикувано на 19.01.17 в 19:31

До края на 2020 година трябва да бъде готова газовата връзка между България и Сърбия

До края на 2020 година трябва да бъде готова газовата връзка между България и Сърбия. Енергийните министри на двете държави подписаха меморандум за сътрудничество.  България е осигурила 45 милиона евро за интерконектора чрез Европейско финансиране. Направени са предпроектното проучване и техническият проект. Предстои втората фаза на строителството на..

публикувано на 19.01.17 в 16:57