Очаква се компания да пусне голям обем акции на Българската фондова борса

До края на месеца се очаква голям обем акции да бъдат пуснати на фондовата борса от компания, която досега не е участвала в капиталовия пазар. Това стана ясно при връчването на годишните награди на Българската фондова борса. До средата на годината се очаква да започне и вторичното предлагане на държавни облигации на българския капиталов пазар.

Над 416 млн. лева е оборотът на фондовата борса за миналата година, отчете един от директорите й на борсата Васил Големански. Тази година предстоят няколко стъпки за раздвижване на търговията:

Важен проект, по който работим е свързан със стимулите за развитие на малкия и средния бизнес, и с изграждането на платформа, върху която да бъдат срещани техните интереси.

Миналата година само една компания пусна свои акции на борсата или т.нар. IPO. Депутатът Делян Добрев:

Пожелавам да има поне четири. Мисля, че за две има доста голяма увереност, че ще се случат. Дано да имаме повече, защото това отново ще повиши качеството на капиталовия пазар в България.

Добрев прогнозира изпълнение на поне от 10 от поставените цели в инвестициноната стратегия, одобрена в края на миналата година.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

НАП напомня, че младите семейства могат да използват данъчно облекчение, ако имат ипотечен кредит

Младите семейства могат да използват данъчно облекчение, ако имат ипотечен кредит, припомнят от Националната агенция за приходите. Средногодишно около 5 500 млади семейства намаляват данъчната си основа с лихвите по заема си. Общо спестените средства за всички тях са над 15 млн. лева. За да се използва данъчно облекчение за ипотечен кредит,..

публикувано на 23.02.17 в 18:56

Веселин Кирев: Самата организация на транспорта в София крие възможности за корупция

Веселин Кирев , граждански активист, коментира в "Нещо повече" съдебното решение за цената на билета в София. Административният съд отмени наредбата за поскъпване на пътуването с градския траспорт в столицата. Съдът припознава европейското законодателство и това е големият успех на делото, каза Кирев. Това е голяма победа. Получихме..

публикувано на 23.02.17 в 18:18
Хасан Азис ДПС Кърджали

Хасан Азис: Децентрализацията е европейският път за развитие на общините

Децентрализацията е европейският път на развитие на общините. Чрез служебното правитгелство отправяме посланията, които са важни за нас , каза в "Нещо повече" Хасан Азис , заместник-председател на Националното сдружение на общините и кмет на Кърджали. На първо място искаме провеждане на реална децентрализация за адекватно решаване на местните..

публикувано на 23.02.17 в 17:47

Васко Начев: В основата на проблема с горивата са данъчните складове

Казусът с ценообразуването на горивата е изключително важен. Той влияе върху ценообразуването в цялата ни икономика и върху джоба на всеки един от нас , отбеляза в "Нещо повече" енергийният експерт Васко Начев по въпроса за бавещата се процедура по въпроса за картела на пазара за горива. През октомври миналата година КЗК се закани да доведе..

публикувано на 23.02.17 в 17:22

Веска Волева: Държавата предостави суверенитета си на банките

По-важни са причините, а не последиците на казуса КТБ , каза в студиото на "Нещо повече" адвокат Веска Волева . Това е узаконен грабеж. Бомбата, избухнала в КТБ, е заложена абсолютно навсякъде. Става дума за фирми, близки до Цветан Василев. Това явление го има във всички банки, отбеляза Волева. Тайните и липсата на информация провалят нашия..

публикувано на 23.02.17 в 16:33