Жители на софийска кооперация в битка с незаконно изграден въздуховод

БГНЕС

Вече повече от година жителите на една кооперация в центъра на София трябва да се съобразяват с шума от незаконно изграден въздуховод. Проблемът, който имат те, е голям. Той продължава дълго във времето и не се знае кога ще бъде решен. За неволите си хората разказаха:

Долу на партера на блока имаше сладкарница, която продаваше готова продукция и самият обект е регистриран като търговски обект. В началото на миналата година наемателят преотстъпи правата си на друг наемател. Няколко месеца  работи като сладкарница, каквато е и изведнъж явно реши да смени дейността на обекта.

Бученето е непоносимо - споделят жителите.

Случаят е такъв: един несъществуващ търговски обект, който е разрешен в сградата е преустроен, извършени са допълнителни изграждания на една всмукателна инсталация, която е изведена по фасадата на сградата, заяви в интервю за предаването "Хоризонт до обед" архитект Влади Калинов, директор на Дирекция "Контрол на строителството“ в Столичната община.

Извършвали сме множество проверки там, повече от шест-седем. В резултат на тези проверки са издадени две заповеди.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евелина Стоянова и интервюто с арх. Влади Калинов.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп

Тръмп разкритикува в масовите протести срещу него след официалното му стъпване в длъжност

Новоизбраният президент на Съединените щати Доналд Тръмп разкритикува в профила си в Туитър масовите протести срещу него след официалното му стъпване в длъжност.  Гледах протестите вчера, но останах с впечатлението, че изборите бяха съвсем скоро. Защо тези хора не гласуваха? , написа Тръмп.  Знаменитостите само влошават нещата , посочи той по..

публикувано на 22.01.17 в 17:43

Интензивно-кардиологичният сектор на областната болница във Велико Тръново е изцяло ремонтиран

Интензивно-кардиологичният сектор на областната болница във Велико Тръново е изцяло ремонтиран и обновен.  Инвестицията от 300 хиляди лева е целева субсидия от здравното министерство. Кардиологията във Велико Търново не беше ремонтирана от 30 години, коментира началникът на отделението д-р Хараламби Бенов .  Отделението целогодишно е натоварено..

публикувано на 22.01.17 в 17:09

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре, съобщи за "Хоризонт" Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.  Все още българските превозначи не са получили обезщетения за миналогодишното затваряне на границите и са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките фермери променят мнението си, допълни..

публикувано на 22.01.17 в 17:03

Над 32 вида водолюбиви птици обитават Плевенския регион

Над 32 вида водолюбиви птици обитават Плевенския регион, сочи поредното зимно преброяване на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Данните от наблюдението по поречията на реките Искър, Вит, Осъм и Дунав са част от оценката за състоянието на дивите птици в Европа. Наблюдавани са екземпляри от различни видове водолюбиви птици - зеленоглава..

публикувано на 22.01.17 в 16:24

След Благоевград, и в Кюстендил свършиха дървата за огрев

След Благоевград, и в Кюстендил свършиха дървата за огрев. Складовете на търговците на дървесина са празни, а нови доставки не могат да бъдат направени, поради липсата на достъп до горските масиви. От началото на тежката зима дърва от пунктовете в Кюстендил се караха за съседните Дупница, Благоевград, Перник, както и в столицата, след като..

публикувано на 22.01.17 в 16:19