Жители на софийска кооперация в битка с незаконно изграден въздуховод

БГНЕС

Вече повече от година жителите на една кооперация в центъра на София трябва да се съобразяват с шума от незаконно изграден въздуховод. Проблемът, който имат те, е голям. Той продължава дълго във времето и не се знае кога ще бъде решен. За неволите си хората разказаха:

Долу на партера на блока имаше сладкарница, която продаваше готова продукция и самият обект е регистриран като търговски обект. В началото на миналата година наемателят преотстъпи правата си на друг наемател. Няколко месеца  работи като сладкарница, каквато е и изведнъж явно реши да смени дейността на обекта.

Бученето е непоносимо - споделят жителите.

Случаят е такъв: един несъществуващ търговски обект, който е разрешен в сградата е преустроен, извършени са допълнителни изграждания на една всмукателна инсталация, която е изведена по фасадата на сградата, заяви в интервю за предаването "Хоризонт до обед" архитект Влади Калинов, директор на Дирекция "Контрол на строителството“ в Столичната община.

Извършвали сме множество проверки там, повече от шест-седем. В резултат на тези проверки са издадени две заповеди.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евелина Стоянова и интервюто с арх. Влади Калинов.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огнян Исаев: Избирателят в България е лесна жертва на емоциите и на фалшивите факти

Има интерес към новата платформа за дебати и анализ на публичното говорене "Фактчек", отбеляза в ефира на "Хоризонт" Иван Донев , председател на клуб "Дебати" в Нов български университет. Според Донев платформата е полезна и в условията на предизборната кампания, тъй като провокира хората да мислят критично и да анализират посланията, за да разберат..

публикувано на 27.02.17 в 08:59

Хиляди румънци за пореден път протестираха в Букурещ

Хиляди румънци за пореден път снощи се събраха на антиправителствен протест в Букурещ.  Заставайки един до друг, демонстрантите изобразиха знамето на Европейския съюз и по този начин изразиха подкрепата си за Общността и нейните ценности.  Полицията затвори улиците към Площада на победата, където се намират множество правителствени служби. 

публикувано на 27.02.17 в 08:48

Психологът В. Банова: Мълчанието на учителите е погрешна политика, която води до трагични резултати

В коментар по повод трагичния инцидент в столичното 52-ро училище, при който момиченце на 11 години почина, след като беше ритнато в коремната област от свой съученик, клиничният  психолог и психоаналитик Весела Банова изтъкна важността на работата на психолозите, които днес вече ще бъдат в учебното заведение заедно с децата: Върху всяко..

публикувано на 27.02.17 в 08:24

Започва обследване на тунелите по автомагистрала "Струма"

Специализираното звено за  инспекция към Агенция "Пътна инфраструктура" започва обследване на тунелите  по автомагистрала "Струма" и главен път Е-79 от Благоевград до Кулата. Инспекциите  на съоръженията по трансевропейските пътища ще продължат през целия ден в отрязъка до 17 часа, като е въведена временна организация на движението. По време..

публикувано на 27.02.17 в 07:46

Демонстрация в подкрепа на медиите се проведе в Ню Йорк

Около 250 души се събраха в Ню Йорк на демонстрация в подкрепа на медиите и срещу правителството на президента Доналд Тръмп . Причината е, че влиятелни медии, клонящи към демократите, като "Ню Йорк таймс", "Лос Анджелис таймс" и Си Ен Ен, не бяха допуснати до всекидневния брифинг в Белия дом в петък.  Демонстрантите се събраха пред сградата на "Ню..

публикувано на 27.02.17 в 07:34