Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Филипов: В момента българският народ сам определя в каква посока иска да се развива

По какъв път ще поеме България след изборите? С този въпрос се обърнахме към Филип Филипов – той е физик и философ, майстор на първата наука на човечеството – астрологията. Прогнозирал е с научните методи на астрологията световни събития с точност до ден и дори географски координати като: земетресенията във Фукушима, Перник и Италия, войната в Украйна, атентата в Сарафово, самолетните катастрофи през март 2014-а и март 2015-а, инцидента в Хитрино и дори събитията в Лондон отпреди два дни. Последовател е на астрологичната школа, създадена от Петър Дънов, и учредител на Българската астрологична асоциация. Ето какво предвижда той за България през 2017 година.

2017 година е от изключително решаващо значение за развитието на нашата цивилизация. Изборите също са решаващи за еволюцията на нашия народ. Българският народ има интуиция и знае, че в тези кризисни условия, когато около нас има война, политическа нестабилност, напрежения, скандали, натиск от всякакво естество, в България трябва да има съответно човек със силна воля, с разумни и добри контакти с целият свят. Ние имаме възможност да влезем в по-адекватно развитие и период.

За съжаление, вижда се ясно, че е налице отново мафиотски ъндърграунд, с който се цели ограбването на България и спирането на нейната еволюция и развитие в едно културно отношение. В момента българският народ сам определя в каква посока иска да се развива – напред към свободата и висшите ценности, към християнските ценности на човечеството, или назад – към всичко онова, което вече сме преживели и нямаме нужда от него.

Налице е някакъв вид политическа нестабилност по принцип. Коалициите ще бъдат трудни във всяко едно отношение, но аз вярвам в мъдростта на хората, които се стремят да бъдат не политици, а държавници.

Категорично 2017 година е една от основните съдбоносни години във всяко едно отношение. Предстоят наистина съдбоносни, глобални процеси, които ще променят завинаги човечеството.

Интервюто на Таня Иванова с Филип Филипов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Борисов излиза на плюс. Всички се борят за любовта му

Епизод от предизборната надпревара и демонстрация на сила – така политологът Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл болкан" разчита отстраняването на председателя на парламента Росен Желязков и с гласовете на ПП-ДБ. "Това е демонстрация на сила. ПП-ДБ са в отбранителна позиция и това е проява на сила , в която е малко спорно получава ли..

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Обследват щетите от градушката в Пловдив, Стара Загора и Сливен

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Експертите напомнят на..

публикувано на 26.04.24 в 09:03

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия. В престижната надпревара ще се включат 96 ученици, а победителите ще станат част от националния отбор за международни състезания. Най-добрите астрономи пристигат и ще бъдат до неделя в Плевен. "Тя е 27-ма по ред, с организатори Регионално управление на образованието - Плевен,..

публикувано на 26.04.24 в 08:33
Надежда Йорданова

Надежда Йорданова: ПП-ДБ не търси участие в управлението на всяка цена!

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не означава, че при определени ситуации не може да бъде свикано и да проведе заседание. Когато служебното правителство залитне в някаква посока, да има възможност да се реагира ". Този коментар направи в интервю за БНР Надежда Йорданова от..

публикувано на 26.04.24 в 08:26
Изложение на Чипровски килими

Започва фестивалът на Чипровския килим, представят обичая "Доткавалник"

Обичаят "Доткавалник" ще бъде представен за първи път на традиционния фестивал на Чипровския килим. Фестът стартира днес и ще продължи до неделя. Деветото издание на фестивала на Чипровския килим ще се проведе на площад "Чипровско въстание". Освен че ще има изобилие от изложени Чипровски килими на алеята към историческия хълм, за първи..

публикувано на 26.04.24 в 08:07

Илияна Йотова открива форума "Овластяване на новото поколение"

Първият по рода си глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици ще бъде представен днес. Събитието ще бъде излъчено на живо в над 20 държави, членки на ОИСР, взели участие в проучването. То е осъществено в държави от четири континента, а фондацията..

публикувано на 26.04.24 в 08:07
д-р Христо Стоянов

Д-р Христо Стоянов: Необходими са поне 2-3 мандата, за да се успокои системата на здравеопазването

Системата на здравеопазването е една от най-консервативните. Неминуемо е всички бури и катаклизми в политиката да не се отразяват на тази консервативна система . Това заяви в интервю за БНР д-р Христо Стоянов, изпълнителен директор на Университетската болница "Лозенец". Устойчивите практики в системата не са за един мандат. За да има..

публикувано на 26.04.24 в 07:59