Българският независим филм "Шест и едно наум" ще се бори за награда на фестивала в Ница

Ница
Снимка: EPA/BGNES

След като два наши филма влязоха в официалната селекция на фестивала в Кан, поредно признание получи и друг български филм - пълнометражната приключенска лента "Шест и едно наум", дело на режисьора и продуцент Лъчезар Петров. Филмът получи 4 номинации на международния кинофестивал в Ница в категориите "Най-добър чуждоезичен филм", "Най-добър сценарий на чуждоезичен филм" (на Лъчезар Петров), "Най-добра главна женска роля в чуждоезичен филм" за Йоанна-Изабелла Върбанова и "Най-добра поддържаща женска роля в чуждоезичен филм" за Анастасия Левурдашка

Лентата не е показвана у нас, а премиерата и ще бъде в Ница на 14-ти май. Режисьорът на "Шест и едно наум" Лъчезар Петров, който беше гост в ефира на " Хоризонт", сподели, че екипът се вълнува и се надява след номинациите филмът да получи и награда:
Много се надяваме това да доведе и до някаква награда. Да видим. Радваме се за нашия филм всички. 

Лъчезар Петров открехна и завесата към сюжета:
Филмът е приключенски - нещо, което, бих могъл да кажа, напоследък не е правено в българското кино. Но все пак зад приключението се крие и друго послание - не приключението, което се случва на нашите млади герои, е най-важно, а има философия, друг замисъл, друг смисъл, който е на заден план. Той и затова се казва "Шест и едно наум"- това едно наум е най-важното.

Петров отбеляза, че филмът е независим, с малък бюджет - около 50 хиляди евро, собствени средства и помощ от фирми спонсори.

Повече за  лентата, която ще бъде показана премиерно у нас в края на май, ще научите, ако чуете звуковия файл. 
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Музеи на Рилската железница и на Балабановата фабрика се появиха в Кочериново

След години трудности много перипетии - дори и правно-съдебни, в кв. Бараково край Кочериново бяха открити два музейни комплекса, разположени на десетки декари площ. Единият е за движилата се преди повече от половин век / до 1961 год./ Рилска железница. На места по Рилското корито още личат останките и оцелели "следи" от съоръжения на..

публикувано на 28.06.17 в 14:36
Крег Бейли

Биг бендът на БНР закрива сезона с музиката на Рей Чарлз в изпълнение на Крейг Бейли и Петър Салчев

Биг бендът на Българското национално радио ще закрие сезон 2017/2018 с концерт на открито от 18.30 ч. пред Народния театър "Иван Вазов". На сцената ще излязат саксофонистът Крейг Бейли и певецът Петър Салчев , за да представят музиката на Рей Чарлз. Програмата е изцяло с музика на Бейли, написана специално за Рей Чарлз. В интервю за БНР Бейли сподели:..

публикувано на 28.06.17 в 12:44

Силистра е на път да остане без духов оркестър

Силистра е на път да остане без духов оркестър заради промени структурни промени в Общината, които налагат музикантите да работят на половин щат, с което те не са съгласни. Ръководителят на духовия оркестър Йордан Георгиев обясни, че предложението на кмета се дължи на финансовите проблеми в общината, а предложението за съкращение на щатни бройки е..

публикувано на 28.06.17 в 12:38

Късометражен филм за "Столипиново" е селектиран за участие на фестивала в Маями

Сред селектираните за участие на фестивала в Маями е и късометражен филм за "Столипиново". Един от създателите на творбата - Борис Бъндев, припомни за предаването "Преди всички" по "Хоризонт", че е решил да направи произведението, след като посетил махалата и решил да живее известно време там. Заедно с партньора му в начинанието, Росен, не..

публикувано на 28.06.17 в 12:04

"Спирит оф Бургас“ е на път да остане в историята

Фестивалът "Спирит оф Бургас“ е на път да остане в историята на Бургас. Втора година нито една музикална компания не се наема да организира фестивала. Упорито се говори и, че въпреки многохилядната публика, която се събира на централния плаж в морския град, мащабното музикално събитие не може да покрие разходите по организацията и инвестираните..

публикувано на 27.06.17 в 15:38