Нина Иванова: В "Младост" се строи безразборно и нелогично

Снимка: БГНЕС

В столичния район "Младост" се строи безразборно, абсолютно нелогично и смея да твърдя - на някои места и незаконно. Това каза в ефира на "Хоризонт" Нина Иванова, която е председател на инициативния комитет "Заедно за Младост".

Тези неща силно ме притесняват, отбеляза Иванова и добави, че иска да попита администрацията на района:

Всъщност на колко терена се направиха такива проверки - дали са законно реституирани, колко дела са заведени, въобще - какви мерки се вземат, за да бъде запазен, за да се гони обществения интерес. 

Госпожа Иванчева по време на предизборната си кампания заяви, че ще се бори с презастрояването в "Младост" и че веднага след встъпването си в длъжност ще се заеме с щателна проверка на всички реституирани терени. Факт е, че част от реституциите са осъществени доста порочно. Знаете, имаше редица журналистически разследвания и те всъщност доказват тази порочна практика. Мен лично като гражданин силно ме вълнува какво се е променило до момента след повече от половин година управление на новата администрация начело с новия кмет, каза още Нина Иванова и добави:

Аз съм притеснена, защото наблюдавам, че строежите продължават да никнат като гъби в зелените площи, намиращи се в междублоковите пространства, а най-страшното е, че според регулационните планове, това са площи, които представляват реализирано мероприятие, тоест там няма как да се върне земя, да бъде реституирана, да се върне на собственици.

Иванова отбеляза, че важно за развитието на столичния район "Младост" е намирането на баланс между интересите на собствениците на терените, на инвеститорите и на гражданите, които живеят в квартала. 

Цялото интервю може да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33