Главният секретар на МВР разпореди във всички полицейски управления да има денонощно дежурен

| обновено на 17.07.17 в 14:59
Младен Маринов
БГНЕС

Главният секретар на МВР Младен Маринов е разпоредил във всички РПУ-та в страната денонощно да има дежурен, съобщиха от ведомството. Причината за новото изискване е случаят в гр. Бяла, при който 18-годишно момче почина, след като беше ударено пред дискотека в града рано сутринта. 

Инцидентът, довел до смъртта на Александър Алексиев, се разигра около 5.50 ч. на 8 юли. 

Разпореждането на главния секретар на МВР засяга основно районните управления в малките населени места, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен.
От МВР допълват, че е извършен и преглед на всички районни управления на полицията.
Главен комисар Младен Маринов е изискал от подчинените си да организират дейността си така, че да могат да посрещат гражданите през цялото денонощие, независимо от деня. 
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Директорът на "Пирогов" иска 250 000 лева допълнителна месечна субсидия заради спешните пациенти

Болница "Пирогов" се нуждае от повече пари, за да се справи с натрупаните задължения. Пред "Хоризонт" директорът проф. Асен Балтов каза, че е необходимо с решение на Министерството на здравеопазването да бъдат отпуснати 250 000 лева месечно допълнителна субсидия за преминалите спешни пациенти. Освен това себестойността на един спешен пациент да скочи..

публикувано на 26.07.17 в 13:27

Протест "Правосъдие, а не суджуци" пред Народното събрание

Представители на инициатива "Правосъдие за всеки"  излязоха на символичен протест пред Народното събрание под надслов "Правосъдие, а не суджуци!", като се обявиха срещу променитe в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс. Демонстрантите настояха промените да бъдат оттеглени. Те  предупредиха, че ако измененията станат..

обновено на 26.07.17 в 13:16

Учредяват сдружение "Лидери за европейско образование"

От 22 юли в процес на учредяване е Сдружение "Лидери за европейско образование" /ЛЕО/. Правят го група студенти, вдъхновени от примера на Кезим Медев, човекът, който се осмели да изобличи преподавателят от УНСС, който за празен лист на изпит пише служебни тройки, а за разработване на тема двойки. За сдружение ЛЕО разказа в „Хоризонт до..

публикувано на 26.07.17 в 13:11

Български и американски части със съвместно антитерористично учение в Пловдив

Специализираният отряд за борба с тероризма участва в Пловдив и София в българо-американско учение за противодействие на тероризма, съобщи МВР.  Тренировките са днес и утре, съвместно с представители на американските специални части.  Участва бронирана техника, която се очаква да бъде съсредоточена в Пловдив в база на ул. “Ген. Радко Димитриев”...

публикувано на 26.07.17 в 13:01

"Множества на несъгласните: Антропология на протестните движения от 2009 до 2013 г. в България"

"Множества на несъгласните: Антропология на протестните движения от 2009 до 2013 г. в България“ – така се казва изследването на Валентина Георгиева от Софийския университет. В периода от 2009 до 2013 г. в България най-масовата и най-видима форма без съмнение е протестното шествие. Но зад видимите форми на политики на оспорване..

публикувано на 26.07.17 в 12:56