Главният секретар на МВР разпореди във всички полицейски управления да има денонощно дежурен

| обновено на 17.07.17 в 14:59
Младен Маринов
БГНЕС

Главният секретар на МВР Младен Маринов е разпоредил във всички РПУ-та в страната денонощно да има дежурен, съобщиха от ведомството. Причината за новото изискване е случаят в гр. Бяла, при който 18-годишно момче почина, след като беше ударено пред дискотека в града рано сутринта. 

Инцидентът, довел до смъртта на Александър Алексиев, се разигра около 5.50 ч. на 8 юли. 

Разпореждането на главния секретар на МВР засяга основно районните управления в малките населени места, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен.
От МВР допълват, че е извършен и преглед на всички районни управления на полицията.
Главен комисар Младен Маринов е изискал от подчинените си да организират дейността си така, че да могат да посрещат гражданите през цялото денонощие, независимо от деня. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Легионерът от Орешник Иван Пачелиев отрича да е стрелял по полицаи

Легионерът от Орешник Иван Пачелиев отрича да е стрелял по полицаи. Информацията оповести служебният защитник на мъжа, който беше задържан при спецакция в тополовградското село. В къщата на легионера Иван Пачелиев не са открити взривни вещества или незаконн оръжие. Пред служебния си защитник Пачелиев е обяснил, че е стрелял неволно, а не срещу..

публикувано на 22.02.18 в 16:51

Ангел Найденов: Бежанските вълни към ЕС няма да отшумят

От Центъра за изследване на отбраната и сигурността на бившия военен министър Ангел Найденов настояват Европейският съюз да отхвърли сегашната си политика за управление на миграцията имиграционната криза.  Според центъра, Европейската комисия трябва да предложи нова система за квотно разпределение на мигранти. Според Георги Савов  през 2017..

публикувано на 22.02.18 в 16:51

Дарител осигури 20 килограма злато за кубетата на патриаршеския комплекс в крепостта "Царевец"

Дарител осигури 20 килограма злато за позлатяване на кубетата на патриаршеския комплекс в крепостта "Царевец" във Велико Търново. Инициативата е на Обществения комитет "Асеневци". Позлатяването ще направи екипът, който е работил на кубетата на катедралния храм "Св. Александър Невски" в София и на храм-паметника "Рождество Христово" в гр...

публикувано на 22.02.18 в 16:37

Първообразът на националния ни трибагреник е знамето на Старозагорското въстание от 1875 година

Първообразът на националния ни трибагреник е знамето на Старозагорското въстание от 1875 година, потвърдиха професорите  Пламен Митев  и  Андрей Пантев  на кръгла маса в Регионалния исторически музей в   Стара Загора на тема „Пътят към свободата“. Знамето е участвало във всички боеве за Шипка заедно със Самарското знаме, съобщи за „Хоризонт“..

публикувано на 22.02.18 в 16:20

Мъж от Златарица е глобен, след като е ударил шамар на съученик на дъщеря си

36-годишен мъж от Златарица е глобен със 100 лв. за дребно хулиганство. Мъжът е ударил шамар на съученик на дъщеря си, а причината е, че предишния ден момчето ударило момичето в корема. Побоят се случил във вторник по обяд извън района на средното училище „Св. св. Кирил и Методий” в Златарица. Свидетел станала и майката на битото 13-годишно..

публикувано на 22.02.18 в 16:08