Изложба събира 240 от най-добрите български фотографии на годината

Цветан Томчев: Правим документ на времето240 фотографии на най-добрите български фотожурналисти намират място в изложбата "БГ Прес Фото 2017".

Бежанската криза, спортните успехи на Григор Димитров и Кубрат Пулев, куриозни моменти от политическия ни живот са сред темите на отличените снимки. Има и теми като нощен Китай, Великден в Малта, военни пилоти в полет, всекидневието в католическа наркокомуна, протести, мода, разруха, състезания, снимки от птичи поглед.

Конкурсът се провежда за 16-и път.
Престижно международно жури от куратори, редактори и фотожурналисти отново е подбрало най-горещите, най-значимите и най-шокиращите образи и ситуации, запечатани от фотожурналистите. Общо 3000 снимки са участвали в конкурса.

Церемонията по награждаването е тази вечер.
Изложбата ще може да бъде разгледана до 30-и ноември.

Има нова генерация от млади фоторепортери, отбеляза в "Нещо повече" Цветан Томчев от в-к "Труд":

Правим документ на времето. Винаги си представям как някой след 50 години ще разлисти каталога и ще види много интересни неща.

Още за изложбата и за най-добрите попадения чуйте в интервюто с Цветан Томчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Картината на Леонардо да Винчи

Собственик на аукционна къща: Пазарът за изкуство никога няма да умре

Картината на Леонардо да Винчи "Спасителят на света“ бе продадена за рекордните 450 млн. долара. Тази сума означава, че пазарът за изкуство никога няма да умре. Това обясни в интервю за предаването "Хоризонт за вас" Игор Марковски , собственик на аукционна къща: Тази картина е толкова ценна, защото е единствената картина на Леонардо да..

публикувано на 17.11.17 в 18:18

"Радой Ралин: Приятно ми е – Изпята поезия"

Тази вечер от 19.30 часа в Сити Марк Арт Център ще се състои спектакълът "Радой Ралин: ПРИЯТНО МИ Е - Изпята поезия". Участват: композиторът Кирил Калев, актрисата Микаела Стоименова, музикантът Михаил Шишков и случайният свидетел, страничният продукт от бащината си дейност Кин Стоянов.  Гласът на Радой. Стиховете на Радой. Песните, композирани..

публикувано на 17.11.17 в 10:15

"Няма драма" - покана за комедия от актьора Миро Симеонов

"Няма драма" е авторска Stand Up комедия на актьора Миро Симеонов. Тя  може да се види  в Сити Марк арт център. Защо понякога хем се обичаме, хем се нараняваме? Изследвах тези отношения през призмата на комедията. Когато се смееш и в същото време изследваш един проблем, това е зареждащо, освообождаващо. Осъзнаваш колко е маловажен проблемът или..

публикувано на 16.11.17 в 17:52

Картини от самба и български народни приказки

Лили Рикардо е талантлива млада художничка от Бразилия, завършила визуални изкуства. Тя е представяла свои творби в изложби в родината си и в още седем държави от Южна Америка и Европа. Освен като творец, Лили има опит и като преподавател по изкуство в общински и държавни училища в щата Сао Пауло. Сътрудничила е и по социално-образователни проекти на..

публикувано на 16.11.17 в 15:05

БНР – медиен партньор на Софийския международен литературен фестивал

Съвременната европейска литература е в центъра на предстоящия Софийски международен литературен фестивал. Програмата, участниците и съпътстващите събития бяха представени днес. Българското национално радио е медиен партньор на фестивала. Какво да очаква публиката през празничния месец декември в НДК – чуйте в репортажа на Светослава Кузманова в..

публикувано на 16.11.17 в 15:04