Ръст на приходите от хазарт в бюджета

Снимка: БГНЕС

 

25% ръст на приходите в държавния бюджет от игралната индустрия е отбелязан за последната година.

Данъчните приходи, събрани от хазарт, са 177 000 000 лева.

Равносметката беше направена по време на Десетата юбилейна годишна конференция на сектора за източна Европа, чийто домакин е София.

Повече информация по темата чуйте в репортажа на Наталия Ганчовска в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
тютюн, разсаждане

40% са нерегистрираните тютюнопроизводители през 2018 г.

6 000 от общо около 10 хил. тютюнопроизводители са се регистрирали през 2018 г., каза пред БНР заместник-председателят на националната асоциация на тютюнопроизводителите Вилдан Шабанова. Тя обясни, че това е индивидуален избор:       „Това е само един регистър. Това с нищо не задължава тютюнопроизводителя. Разбиранията и манталитетът в малките..

публикувано на 19.12.18 в 09:44

Я. Алексиев: Средносрочната бюджетна прогноза спъва преговорите работодатели - синдикати

Средносрочната бюджетна прогноза и разписаното в нея е едно от основните неща, които спъват в момента преговорите между работодатели и синдикати за минималната работна заплата. Това заяви пред БНР Явор Алексиев от Института за пазарна икономика.        „В средносрочната бюджетна програма, която отразява обещанията на управляващата коалиция, е..

публикувано на 19.12.18 в 08:54

Фонд "Земеделие" изплащана субсидиите за обработваеми площи

Фонд "Земеделие" започна изплащането на субсидиите за обработваеми площи. Късно снощи експертите от Фонда са наредили плащане на над 630 млн. лева.  Очаква се днес парите да бъдат по сметките на 58 000 фермери. Общият бюджет за подпомагане по схемата  тази година е 743 млн. лева. Сметките са направени при индикативна ставка 193 лева за хектар...

публикувано на 19.12.18 в 07:28

МВФ одобри нов заем за Украйна

Съветът на директорите на МВФ одобри споразумение по кредитния механизъм "stand-by" за Украйна, съобщиха световните агенции. Заемът е в размер на 3,9 милиарда долара и е за срок от 14 месеца. Първият транш от 1,4 милиарда ще бъде предоставен на Киев незабавно, а решенията за останалите два ще бъдат взети съответно през май и ноември следващата година...

публикувано на 19.12.18 в 03:58
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Би било странно, ако никой не понесе отговорност заради монопола на газовия пазар

Размерът на глобата, наложена от Европейската комисия заради монопол на българския газов пазар, е доста голям за нашите възможности и би било странно, ако никой не понесе никаква отговорност за това, че се случва. Това каза пред БНР икономистът Евгений Кънев. "Не е проблемът мрежата дали е приватизирана или не, а дали от нейното действие,..

публикувано на 18.12.18 в 18:18