Ръст на приходите от хазарт в бюджета

БГНЕС

 

25% ръст на приходите в държавния бюджет от игралната индустрия е отбелязан за последната година.

Данъчните приходи, събрани от хазарт, са 177 000 000 лева.

Равносметката беше направена по време на Десетата юбилейна годишна конференция на сектора за източна Европа, чийто домакин е София.

Повече информация по темата чуйте в репортажа на Наталия Ганчовска в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Половината от инвестициите за вода – от цената за потребителите

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов обобщи основанията за обявеното увеличение на цената на водата в редица градове на страната пред репортера на БНР Юлияна Корнажева. Повод за коментарите на ръководителя на регулатора стана изявлението от страна на БСП, че ще организира протест срещу нарастването на цените...

публикувано на 13.12.17 в 18:18

Транзитните доставки на газ през разпределителния център Баумгартен в Австрия вече са възстановени

Транзитните доставки на газ през разпределителния център Баумгартен в Австрия, където вчера при авария загина един човек, са възстановени, съобщиха от компанията "Газ Кънект". Управляващият директор на фирмата обяви, че линиите за транзит вече работят 100%.  Инцидентът доведе до повишаване на цените на синьото гориво и накара Италия да обяви извънредно..

публикувано на 13.12.17 в 13:49

Ще излязат ли на борсата производителите на ток

Законовата поправка, която задължава всички производители с мощност над 5 мегавата да продават тока си на енергийната борса, трябва да бъде гласувана днес на второ четене в пленарната зала. Промяната би трябвало да бъде одобрена безпроблемно, ако се съди по гласуването в енергийната комисия, където бе приета с пълно мнозинство. Срещу..

публикувано на 13.12.17 в 09:50

Отвъд криптовалутите – докъде ще доведе блокчейн технологията

Технологията блокчейн (или верига от блокове) стои зад възможността криптовалутите, които напоследък се превърнаха в световен хит, а водещата сред тях – вече се търгува на борсата в Чикаго, да бъдат толкова отворени и демократични. Отвореността означава и децентрализация, и доверие, обясняват специалистите, като отбелязват, че технологията на..

публикувано на 12.12.17 в 20:31

Тристранката подкрепи ратификацията за международна конвенция, свързана с механизма за определяне на МРЗ

Работодателите, синдикатите и правителството единодушно подкрепиха предложението Народното събрание да ратифицира Конвенция 131 на Международната организация по труда. Това ще позволи да се договори механизъм за определяне на минималната заплата. Документът е възприет само в една трета от страните-членки на Евросъюза. Той въвежда ограничения, но в..

публикувано на 12.12.17 в 20:14