ВМА и ЦСКА-София се обединиха в благородната кауза „Дари кръв – спаси живот“

Снимка: архив

ВМА и ФК ЦСКА-София се обединиха в една благородна инициативата „Дари кръв – спаси живот“.

Представители на футболния клуб ще участват в кръводарителска акция, която започна в 10.00 часа в Центъра по транфузионна хематология към ВМА. Целта е с личния си пример да допринесат за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване.

Това вече се превръща в традиция, тъй като ние вече веднъж дарихме кръв. Това беше на Световния ден на кръводаряването и тогава си обещахме, че при първа възможност отново ще го направим, каза в „Преди всички“ административният директор на ЦСКА – София Милко Георгиев.

Футболът и в частност ЦСКА като един социален феномен са добро стъпало повече хора да се замислят, че всъщност един дребен жест от страна на всеки един от нас е абсолютно способен да спаси живот.

Подробностите чуйте от звуковия файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33